Windows 7 Beta sürümü, 10 Şubat'a uzatıldı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 7 beta sürümünü indirme sitesinden kaldıracağını duyurmuştu.Fakat kısa bir süre sonra bu planların iptal edildiğini ve ücretsiz Windows 7 Beta indirmelerinin 10 Şubat'a kadar devam edeceğini açıklandı.

Windows 7 BetaMicrosoft.com'da yer alan bir açıklamaya göre, düşük hızlı bağlantılar göz önüne alınıp,10 Şubat'a kadar Windows 7 beta'nın indirilmeye başlanmış olması ve indirmenin 12 Şubat itibariyle tamamlanmış olması gerekiyor. Ayrıca bu açıklama da 10 Şubat'tan sonra bir daha süre uzatmanın söz konusu olmadığı belirtildi.

Microsoft, Windows 7'nin beta sürümünü, kullanıcılara Ocak ayında sunmuştu. 1 gün önce siteye konulan beta sürümüne gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Microsoft'un sitesi çökmüş ve Windows 7 beta, planlanandan 1 gün sonra Microsoft'un sitesine kondu. Şu ana kadar Windows 7 ile ilgili gelen ilk tepkiler olumlu yönde.

Microsoft'un, LeBlanc sitesinde yayınlanan bir açıklamasında, Windows 7 Beta sürümünün değerlendirme süresi sona ermeden önce insanlara fazlaca zaman tanımak istendiği belirtildi.

Bu süre kısıtlaması, MSDN ( Microsoft Yazılım Geliştiricileri Ağı) ve TechNet aboneleri için geçerli olmayacak. Ayrıca, Windows 7'yi indirmiş fakat ürün anahtarı almamış kullanıcılar için Microsoft, beta ürün anahtarlarını süresiz olarak sağlamaya devam edecek.