Microsoft, Vista SP2 (Service Pack 2) Beta'yı test edecek kullanıcılara dağıtıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Teknolojik araştırma ve inceleme blogcuları, Microsoft'un paketi test edecek kullanıcıları seçerek birkaç hafta içinde Beta'yı dağıtmaya başlayacağını söylüyorlar.

Windows odaklı bir Web sitesine göre, Microsoft, Windows Vista için çıkaracağı bir sonraki Service Pack güncellemesi için birkaç hafta içinde beta testlerine başlayacak.

Neowin.net'te Cuma günü yer alan habere göre Windows Vista Service Pack 2'nin Beta testini yapmak için, test edecek kullanıcılar Microsoft'tan davetiye aldılar. Beta'ların, sadece davet edilen test ediciler için çıkarılacağı ve tüm kullanıcılara sunulmayacağı tahmin ediliyor. Neowin.net ise aldığı tüyolara dayanarak bunun yaklaşık 4 hafta içinde gerçekleşeceğini söylüyor.

Service Pack güncellemeleri genelde, birkaç yama toplamasından, küçük hata düzeltmeleri ve işletim sisteminin orijinal sürümünden ya da son Service Pack güncellemesinden bugüne kadar olan güvenlik güncellemelerinden oluşur. Bazen de Microsoft işletim sistemine bu çeşit paketlerle yeni özellikler kazandırabiliyor.

Neowin.net'in haberine göre bu özellikler arasında Vista SP2'de Windows Search 4 (Windows Arama), Bluetooth 2.1 kablosuz desteği ve Via Technologies'in 64 bitlik işlemci desteği bulunacak. Şu anda Via, C7 çipleriyle anılıyor. Bu çipler, Hewlett-Packard'ın mini-Note model dizüstü bilgisayarları da dâhil, çok hafif "netbook" dizüstü bilgisayarlarında kullanılıyor.

Windows Search 4.0 (Windows Arama 4.0), Microsoft'un en yeni masaüstü arama motoru. Windows Search 4.0, geçtiğimiz Temmuz ayında mevcut Vista Vista kutukullanıcılarına Windows Update (Windows Güncelleme) yoluyla zaten sunulmuştu.

Şubat 2008'de çıkarılan ve şu ana kadar dek tek Service Pack olan Vista SP1, Windows Vista işletim sisteminin müşterilere satılmak üzere piyasaya çıktığı günden yaklaşık bir yıl sonra Windows kullanıcılarına sunuldu. Fakat dört gözle beklenen SP1, bazı kullanıcıların, sistemlerini Service Pack 1'e yükseltemedikleri, bazılarının ise sonu gelmez yeniden başlatmalarla bilgisayarlarının aşırı şekilde yavaşladıkları yönünde gönderdikleri şikâyet raporlarıyla, hiç de iyi bir başlangıç yapamadı.

Bu ayın başlarında, Microsoft'un destek veri tabanında hem Vista hem de Windows Server 2008'e "Service Pack"leri için bilgi alanı ayırmasının, kullanıcılar tarafından fark edilmesinden sonra, Microsoft'un Service Pack 2'yi testedecek kişileri çok yakında seçeceği yönünde spekülasyonlar başladı.

Mary-Jo Foley'in de dâhil olduğu blogcular Neowin.net'in haberini teyit etti. Geçtiğimiz haftaki bir yazıda Foley, Vista Service Pack 2'yi test etmek üzere birkaç kullanıcının eline Beta'ların çoktan geçtiğini ve Microsoft'un Vista'nın halefi Windows 7'yi piyasaya çıkarmadan önce bu "Service Pack"i piyasaya çıkarmak istediğini söylemişti.