Symantec'te 10 yıl CEO'luk yapan Thompson görevinden ayrıldı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İnternet güvenliği yazılımları üreticisi Symantec'te yönetici değişikliği yaşandı.

John ThompsonSymantec'i son 10 yıldır yöneten, CEO John Thompson emekliye ayrılıyor. 59 yaşındaki Thompson'ın yerine, 4 Nisan 2009'dan itibaren, yine aynı şirketin operasyon direktörü (COO) olan Enrique Salem getirilecek.

Görev süresi boyunca Thompson, Norton ürünüyle çok iyi tanınan Symantec'i, bir masaüstü bilgisayar kullanıcısı yazılımı satıcısından, önde gelen bir şirket yazılımı sağlayıcısına dönüştürdü. Şirket, agresif bir şekilde yeni yazılım şirketlerini bünyesine dahil etti. Satın alınan bu yazılım şirketlerinden kuşkusuz herkes tarafından bilineni, 2005 yılında 10.5 milyar dolara şirketin bünyesine katılan depolama yazılımı sektörünün önde giden kuruluşlarından biri olan Veritas'tı.

Symantec, son dönemlerde satışlarındaki düşüşle ilgili uyarılarda bulunsa da, Pazartesi günü şirket yöneticileri "Project Texas" adlı bir girişimle, son 10 aydır bu dönüşüm üzerinde çalıştıklarını söylediler.

Pazartesi günü, finansal analistlerle yapılan toplantıda Symantec CEO'su Thompson, her zaman, bu pozisyonda çalışmak için 10 yılın çok uzun bir süre olduğunu düşündüğünü söyledi.