Symantec, anlık mesajlaşma da güvenlik çıtasını yükseltecek



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Symantec, Message Labs'i 410 milyon sterline satın alarak online mesaj güvenliği hizmetini genişletmek istiyor.

Çevrimiçi (online) mesajlaşma ve Web güvenliği hizmetleri konusunda gelişmiş olan MessageLabs'in satın alınma işleminin bu yılın sonunda tamamlanacağı ön görülüyor.

Symantec, MessageLabs ile hızlı bir büyüme içerisinde olan "SaaS" (software as a service-yazılımın web tabanlı bir hizmet olarak sunulması) pazarında lider konuma gelecek ve bu satın alma anlaşması Symantec'in mesajlaşma güvenliği pazarındaki pozisyonunu güçlendirecek.

MessageLabs'in, küçük işletmelerden Fortune 500 listesinde olan şirketlere kadar, sayısı 19,000'in üzerinde olan firma ve sekiz milyondan fazla son kullanıcısı bulunuyor.

Symantec'in veri kaybını engelleme, uyumluluk, güvenlik ve arşivleme teknolojisini geliştirecek olan gelecekteki SaaS ürünleri, MessageLabs'in bu konudaki tecrübesi ile üretilecek ve geliştirilecek.

Symantec'in başkanı John Thompson bu satınalma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "MessageLabs ,SaaS sektöründeki yatırımlarımızı genişletecek ve müşterilerimize mesaj güvenlik çözümlerini tek bir sağlayıcıdan satın alma gibi benzersiz bir seçeneği sunmamıza olanak tanıyacak." diyerek bu satın almanın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi ve şu sözlerle devam etti:

"MessageLabs'i Symantec Ağ Koruma (Symantec Protection Network) ekibimizle birleştirerek sektördeki en güçlü cloud-based (bulut tabanlı) altyapı hizmetleri portföyünden birine ve bu portföyümüzün üstünde büyüyeceği büyük bir temele sahip olacağız."