Sony, PS3 Wiimote'un patentini aldı...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

PlayStation için harekete duyarlı bir teknoloji mi geliyor?

PS3 Harekete DuyarlıSony'nin, Nintendo'nun harekete duyarlı Wii kontrol cihazıyla boy ölçüşecek bir kontrol cihazı üretmeye hazırlandığı ile ilgili söylentiler, Playstation 3 üreticisinin, 3 boyutlu alanda bir oyuncuyu takip etmek için yüksek frekanslı dalgalar kullanan bir teknoloji için patent başvurusundan sonra tekrar gündeme gelmeye başladı.

Patent başvurusuna göre bu teknoloji, bir "3 boyutlu alanda bir ya da birden çok oyun kontrol cihazının konumunun izini sürmek için, video yakalama ve ultrasonik takip sistemi karışımı kullanan oyun ara birimi"ni içeriyor.

Patent başvurusu raporu "Yakalanan video bilgisi, bir yakalama alanı içindeki her kontrol cihazının, yatay ve dikey konumlarını tanımlamak için kullanılıyor. Ultrasonik iz sürme sistemi, oyun sistemi ile her kontrol cihazı arasındaki uzaklığı ve bu kontrol cihazları arasındaki mesafeyi belirlemek için sesli iletişimlerini analiz ediyor." şeklinde devam ediyor

1990'ların başındaki Sega Genesis'in ışık silahı aracı Menacer'dakine çok benzer bir biçimde, kontrol cihazları çok çeşitli kombinasyonlarda birbirlerine uyabiliyorlar. Bu kablosuz orijinal PS3 kontrol cihazları tasarımı, ayrı bir patent başvurusuyla bu yılın başında görücüye çıkmıştı.

XBox 360 da kendi payına düşeni aldı ve Microsoft'un buna benzer bir harekete duyarlı kontrol cihazı üreteceğiyle ilgili söylentiler 2008 yılı boyunca devam etti. Fakat bugüne kadar Microsoft, bu konsol için harekete duyarlı kontrol cihazının üretileceğiyle ilgili söylentileri hep yalanladı.