Sony Ericsson Android telefonun resimleri internete sızdı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sony Ericsson'un (SE), Google Android tabanlı bir telefon geliştirdiği uzun süredir biliniyor fakat şirket cihazın ayrıntılı özellikleri hakkında bilgi vermekten kaçınıyordu. Şirketin sakladığı Android projesine ait resimler Danimarka merkezli bir sitede yayınlandı.

Sony Ericsson Android Danimarkalı mobil haber sitesi mobil.nu'nun iddiasına göre kod adı Rachael olan Sony Ericsson Android telefon bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülecek ve SE'ye ait Windows Mobile tabanlı XPERIA serisinin bir parçası olacak.

Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla SE'nin yeni Android telefonu otofokus ve flaşa sahip 8.1Mp kameraya sahip. Tepe kısmında 3.5mmlik bir kulaklık girişi ve bir miniUSB portu bulunuyor. Fotoğraftaki görüntüden çok fazla detay anlaşılamamasına rağmen fotoğrafı yayınlayan dergi telefonun dokunmatik ekrana sahip olduğunu belirtiyor.

SE'nin Android telefonuna ait özellikler bugün piyasada bulunan birçok telefona oranla daha gelişmiş gözüküyor. Aradaki farkla ilgili fikir vermesi açısından 8.1Mp kamera özellikle Apple iPhone 3GS'in 3Mp kamerasıyla kıyaslandığında dikkat çekici gözüküyor. Android telefonlar içinde sadece Samsung Galaxy ve HTC Hero 5Mp kameraya sahip.

Rachael'in Google Android'in bu yıl sonunda piyasaya sürülmesi beklenen 2.0 işletim sistemi üzerinde çalışması olası gözüküyor.

Sony Ericsson AndroidSony Ericsson Android