PS3 kendi Wiimote'una kavuştu



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
11.03.2010

Sony uzun süredir üstünde çalıştığı hareket algılayıcıya sahip oyun kumandasını tanıttı.

Sony tarafından "PlayStation Motion Controller" adıyla bir süredir geliştirilmekte olan yeni oyun kumandasının adının GDC'deki tanıtım etkinliğinde resmi olarak "PlayStation Move" olacağı belirtildi ve bu sonbaharda piyasada olacağı açıklandı.

PS3 kendi Wiimote\ una kavuştu

Cihaz oyuncunun hareketlerini PlayStation Eye kamerası ile birlikte çalışarak bire bir olarak aktarıyor. Yapı olarak Wii Remote'a çok benzeyen kumandanın ucunda farklı renk seçenekleri olan bir top bulunuyor. Ayrıca Move'un yanında işlevsellik olarak Wii Remote'un Nunchuk'ına benzeyen, "PlayStation Move Sub-Controller" adında, kablosuz ikinci bir kumanda da duyuruldu.

PS3 kendi Wiimote\ una kavuştuPS3 kendi Wiimote\ una kavuştu

Yeni kumanda birçok farklı paket seçeneğiyle satılacak. Yapılan açıklamada, içerisinde Move, PlayStation Eye ve bir oyunun yer alacağı başlangıç paketinin fiyatının 100$'ın altında olmasını hedeflendiği belirtildi. Ayrıca kumanda tek başına ve PlayStation 3 ile paket olarak ta satılacak.

PS3 kendi Wiimote\ una kavuştuPS3 kendi Wiimote\ una kavuştuPS3 kendi Wiimote\ una kavuştu
Move Party, Sports Champion ve SOCOM 4

Tanıtımda kumanda içerisinde gladyatör, masa tenisi ve okçuluk gibi oyunlar barındırın "Sports Champion" ve Move ve PlayStation Eye'ı aktif olarak kullanan birçok mini oyundan oluşan "Move Party isimli oyunlar kullanıldı. Ayrıca SOCOM 4'ün kumandaya tam destek vereceği, Little Big Planet'in ise kumandayı destekleyen özel bir versiyonun geliştirildiği açıklandı.