S3'ten Giriş Seviyesi Yeni Bir Ekran Kartı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bir zamanların güçlü grafik şirketlerinden S3 Graphics, Ati ve Nvidia'nın giriş seviyesi kartlarıyla yarışacak 60$'lık fiyat etiketine sahip yeni bir ekran kartı çıkardığını açıkladı.

S3 çevrimiçi çalışan sanal mağazasında Chrome 430 GT PCI Express Gen 2 grafik kartını 59,95$'dan satışa sundu. Şirket yetkilileri oldukça ufak tasarladıkları kartın, küçük boyutlu olması hedeflenen shuttle tipi bilgisayarlar için ideal olduğunu belirtti.

Şu anda Via Technologies'in sahip olduğu S3 firması, Şubat ayında Chrome 400 serisini çıkarmıştı ve geçtiğimiz ay bu kartların perakende satışına başladığını duyurmuştu. Teknoloji editörlerine göre Chrome 430 GT modeli ekran kartı, her ikisi de 100 $'ın altında satılan Ati Radeon HD 3450 ve Nvidia 8400 GS'nin karşısına konumlandırıldı. Chrome 430'un selefi olan S3 Chrome S27 için 2006 yılında yapılan incelemelerde; neredeyse tüm teknoloji editörleri tarafından giriş seviyesi kartlar arasında ki en iyi ikinci kart olarak nitelendiriliyordu.

S3 ten Giriş Seviyesi Yeni Bir Ekran KartıVia Salı günü grafik kartının WHQL sertifikalı DirectX 10.1 sürücülerini Web sitesine yükleyerek kullanıcılara sundu. Özelliklerini incelediğimizde kartın; 625 MHz'lik çekirdek frekansına; 256 MB GDDR-2 hafızaya, 500'lik Mhz'lik veri yoluna, 64 bit'lik hafıza arabirimine sahip olduğunu görüyoruz. Chrome 430 GT; VIA DVI-I'ı ve HDCP'yi destekliyor. Ayrıca Blu-Ray disk oynatmak için bazı donanımsal hızlandırıcılarda yerleşik olarak üzerinde barındırıyor. Kartın "ChromotionHD 2.0" motoru MPEG-4/AVC (H.264), MPEG-2, VC-1, WMV-HD ve AVS video kodlarını çözebiliyor ve bu video biçimlerine donanımsal oynatma desteği veriyor. Yapılan açıklamalarda kartın kalbini oluşturan grafik yongasının Fujitsu'nun 65 nm'lik yonga fabrikasında üretildiği belirtildi.

S3 Graphics genel menajeri Dr. KenWeng, "S3 Graphics bir kez daha sıra dışı bir ürün geliştirerek; grafik, video ve enerji tasarrufunda ki becerilerimizi herkese gösterdi. Zengin özelliklere sahip Chrome 430 GT giriş seviyesi ekran kartlarına yalnızca üst sınıf ekran kartlarında bulunan özellikleri getirirken, makul fiyatlara oyun oynama ve ev eğlencesi kavramlarına yeni anlamlar yüklüyor" diye konuştu.