HP, dizüstü bilgisayarlarındaki ekran kartı hatasını kabul etti



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yaklaşık bir yıldır, HP'nin Nvidia grafik kartı kullanan bir çok dizüstü bilgisayarında çeşitli sorunlar vardı. Kullanıcılardan gelen yoğun şikayetler sonucunda HP bu sorunu kabul etti ve problemleri çözmek için garanti çözümleri sunmaya başladı.

HP, dizüstü bilgisayarlarındaki ekran kartı hatasını kabul ettiNVidia G84/G86 serisi grafik kartlarında ortaya çıkan sorun ilk olarak çok yaygın olmadığı için ekran kartı üreticisi tarafından kabul edilmemişti. Ama Dell bu sorunla baş etmek için bazı önlemler aldığını açıklayınca konu herkes tarafından öğrenildi ve HP de benzer bir davranışta bulunarak çözüm arayışına girdi. Zira problem; HP'nin dv2000, dv6000 ve dv9000 serisi dizüstü bilgisayarlarını ve Compaq Presario'nun V3000 ve V6000 modellerini etkiliyordu.

HP'den yapılan açıklamaya göre sorundan etkilenen ürünler içinHP, dizüstü bilgisayarlarındaki ekran kartı hatasını kabul etti gereken önlemler alındı. Bu soruna yönelik bir müşteri programı Kasım 2007 yılında başlatıldı ve bu model dizüstü bilgisayarlara sahip kayıtlı müşteriler durumdan haberdar edildi.

Bu hata; siyah ekranlar, güç sorunları, çalışmayan durum ışıkları ve sürekli yeniden başlatma sorunlarına neden oluyor. HP hata için bir BIOS güncellemesi ile birlikte, kullanıcının bilgisayarının bu sorundan er ya da geç zarar görüp görmeyeceğini öğrenmek için kullanabileceği birkaç hata bulma aracı öneriyor.