QuickTime'ın yeni versiyonu, bilgisayar korsanlığını engelliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Apple, QuickTime Media Player'ın yeni versiyonuna kritik hata onarımlarının yanı sıra, yazılımın kullanımını daha da kolaylaştırmak ve farklı dosya formatlarıyla olan uyumunu geliştirmek için bazı yeni özellikler ekledi.

Quicktime 7.6Mac OS X ve Windows için geliştirilen QuickTime 7.6, bilgisayar korsanlarının bir kullanıcının bilgisayarına fark ettirmeden yazılım yüklemelerine neden olabilen yedi hatayı onarıyor.

Bilgisayar korsanları, kendi yazılımlarını Windows yüklü bilgisayarlarda çalıştırmak için QuickTime'ın açıklarını kullanabiliyorlar. Bu nedenle, kullanıcıların bir an önce bu güncellemeyi yüklemeleri tavsiye ediliyor.

Apple'ın güncellemede yer verdiği güvenlik notlarına göre, onarılan bu hatalar QucikTime 7.6'nın çıkarılmasından önce herkes tarafından bilinmiyordu. Apple, bu tür hataları istismar eden herhangi bir saldırının, kötü niyetli bir siteyi ziyaret etme veya özel bir şekilde kodlanmış bir medya dosyasını görüntüleme konusunda kullanıcıyı kandırdığını söyledi.

Apple'ın güncelleme notunda ayrıca, "H.2640 şifrelemesi ve Motion JPEG medya dosyaları için bazı geliştirmelerle birlikte AAC (Gelişmiş Ses Kodlaması) ve MPEG video dosyaları için birkaç ses geliştirmesi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra iChat ve Photo Booth uyumluluğunu geliştirmektedir." dendi.