Chrome 5. versiyonu ile kullanıcıların hizmetinde



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
26.05.2010

Google popüler tarayıcısı Chrome'un yeni sürümünü yayınladı.

Google bugün popülaritesi her geçen gün artan internet tarayıcısı Chrome'un 5. versiyonunu yayınladığını duyurdu. Yeni sürümün beta testleri yaklaşık bir aydan beri devam ediyordu. Bu versiyon ile yapılan yenilikler Chrome'un hızlı evrimini ve Google'ın Web teknolojilerini ilerletmeye olan bağlılığını gösteriyor.

Chrome 5 önemli performans artışları ve yeni web teknolojileri için destekle geliyor. JavaScript performansı bir kez daha diğer tarayıcılara parmak ısırtırken, Web Sockets ve sürükle bırak gibi öne çıkan HTML5 özellikleri için destek web tasarımcılara daha büyük özgürlük sağlıyor.

Google tarayıcının bulut bazlı senkronizasyon işlevlerine de eklemeler yapmış, artık seçenekler ve temalarda senkronize edilebiliyor. Bu sürüm Adobe'la yapılan işbirliğinin sonucunda Flash eklentisi ile birlikte gelen ilk sürüm olarak ta öne çıkıyor.

Bu sürümün bir başka önemli yanı ise Google'ın Mac ve Linux platformları için ilk stabil sürümleri yayınlaması. Bir süredir bu platformlar için beta sürümleri yayınlanan Chrome, bu test amaçlı sürümlerle bile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştı.

Google Chrome'un yeni versiyonunu Windows için buradan, Mac OS X için buradan, Linux için buradan indirebilirsiniz.