Panda Active Scan 2.0'ı Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Panda'nın ücretsiz sunduğu çevrimiçi virüs tarama uygulaması milyonlarca bilgisayarı internet üzerinden taradı. Panda uygulamayı geliştirerek Panda Active Scan 2.0 adı altında yeniden yayınladı.

Panda Active Scan 2.0 ı DuyurduPanda Security yetkilileri, ücretsiz olarak kullanıma sundukları Nano Scan'in, hizmete başladığı günden bu yana milyonlarca bilgisayarı İnternet üzerinden taradığını açıkladılar. Nano Scan yazılımı önce bilgisayarınızın hafızasını tarayarak zararlı yazılımları arıyor ve gerekli temizlemeyi geçekleştiriyor, sorununuzun devam etmesi halinde TotalScan ile tüm sisteminizi tarıyor.

Şirketin araştırma sorumlusu Pedro Bustamante, Nano Scan ve TotalScan'i; Panda Active Scan 2.0 adı altında tek bir uygulamada birleştirdiklerini açıkladı. Bustamante bu uygulama için "Sauron'un gölgelerinde hepsine hükmedecek tek bir tarayıcı!" diyerek Panda Active Scan 2.0'ın kapsamlı tarama yöntemlerini ve gücünü vurguladı.


Panda Active Scan 2.0 ı DuyurduPanda Active Scan çalıştırıldığında; Firefox'a bir eklenti gibi yerleşirken, Internet Explorer'a ActiveX kontrolü olarak yükleniyor. İlk kurulumu birkaç dakika sürse de, daha sonra çalıştırmak istediğinizde Panda'nın Web sitesini ziyaret etmeniz yeterli hale geliyor. Geleneksel kötü amaçlı yazılım bulma yöntemlerinin yanı sıra Active Scan, Panda'nın genetik sezgisel tarama motorunu (Genetic Heuristics Engine) kullanıyor. Genetik Sezgisel Tarama Motoru yeni çıkan tehditleri sezerek ve onları etkisiz hale getirebiliyor böylece henüz tanımlanmamış virüsleri ve Truva atlarını da tanıyabiliyor.