Panasonic yakıt pillerinin 2012 yılında dizüstülere geleceğini duyurdu



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yakıt pilleri 5 cc'lik metanol ile dizüstü bilgisayarları 5 saat çalıştırabilecek...

PanasonicYakıt pilleri (Fuel cells) sıradan dizüstü pillerinin yerine geçecek en ilgi çekici teknolojilerden ve hali hazırda piyasada bulunan ender alternatiflerden biri. Yakıt pilleri şimdilik tüketicilerin sahip olabilecekleri bir seçenek değil fakat gelecekte dizüstü bilgisayarınızı şarj etmek geçmişte kalan bir eylem olabilir.

Medis Power PackGelen haberler Panasonic'in 2012 yılında satışa çıkaracağı bir dizüstü bilgisayarın pil kısmına sığabilecek olan ilk yakıt pilini hazırladığı yönünde. Bu yakıt pilinin 50 cc'lik yüksek yoğunlukta metanol ile orta seviye bir dizüstü bilgisayarı 5 saat çalıştırabilmesi bekleniyor. Piliniz azaldığında çalışmaya devam edebilmeniz için tek yapmanız gereken ise pilinize biraz daha metanol doldurmak.

Şu an tüketicilerin kullanımı için mevcut olan tek yakıt pili "Medis Power Pack". Bu pil orta seviye bir dizüstünü çalıştırmaktan oldukça uzak bir güce sahip ve yalnızca cep telefonlarını ve MP3 oynatıcıları çalıştırabilecek düzeyde. Amerikan Savunma Bakanlığı, 3.5 kg'dan daha hafif ve 96 saatlik çalışma süresine sahip giyinilebilir bir güç üretme sistemi tasarlayan bir yarışmacıyı 1 milyon dolar ile ödüllendirdi. Ödülü kazanan tasarımda bir yakıt pili ve şarj edilebilir bir pil kullanılmıştı.

FCXOtomobil üreticileri de yakıt pili teknolojisi ile yakından ilgileniyorlar ve çoğu büyük üretici şu an yakıt pili ile çalışan arabalar üzerinde çalışıyorlar. Honda da bu üreticilerden biri ve şu an yakıt pilli otomobilleri FCX'i sokaklarda test ediyorlar.

Yakıt pili ile çalışan otomobillerin en büyük sorunu ise araçların ülke boyunca gezinebilmelerini sağlayacak olan hidrojen yakıt istasyonlarının yetersizliği. Bugüne dek çoğu otomobil üreticisi müşterilerinin araçlarını güney Kaliforniya bölgesinde bulunan hidrojen yakıt istasyonuna yakın alanlarda kullanmalarına izin veriyor.