OCZ, Intel - ATI ev yapımı oyun laptoplarını çıkardı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Tamir aletlerinizi elinize alın ve kendiniz için, performans canavarı bir laptop hazırlayın...

OCZ DIYYüksek performanslı bellek ve diğer PC bileşenleri üreticisi olan OCZ, harika bir fikir üretti: Tam garanti destekli, "kendin yap" dizüstü bilgisayarları. 15.4 inçlik ekrana sahip dizüstü bilgisayar, bir Intel Centrino çift çekirdekli işlemciyle çalışıyor ve meraklılarına ve oyun tutkunlarına, kendi taşınabilir güç merkezlerini mükemmelleştirmek için inanılmaz seçenekler sunuyor.

Kendi başınıza geliştirebileceğiniz bu dizüstü bilgisayar, Intel Çift Çekirdekli Extreme - hız aşırtmacıları hedef alan bir işlemci - gibi yüksek kaliteli bileşenleri destekleyebiliyor. Bu dizüstü bilgisayarda grafikler, ATI Radeon HD3650 ekran kartı tarafından işleniyor ve bu kart oyunlardaki DirectX 10.1 sürümünü destekliyor. Diğer donanım bileşenleri tercihleri müşterinin seçimine kalıyor.

OCZ ürün yönetim müdürü Ryan Edwards, kendin yap dizüstü bilgisayarlarının arkasındaki mantığı şöyle açıklıyor. "Son kullanıcılar, önemli bileşenlerde maliyet/performans oranının tam denetimine sahipler."

Müşteriler, sadece işlemci gücüne, ekstrem oyunlara ya da eğlence gereksinimlerine göre "doğrulanmış bileşen listesi"nden istedikleri bileşenleri seçebiliyorlar.

OCZ, kendin yap dizüstü bilgisayar paketlerinde adım adım uygulanan bir kılavuz da veriyor.

OCZ ayrıca, kendin yap dizüstü bilgisayarların maliyet bilincine sahip kişilere çok çekici geleceğini de belirtti. OCZ'nin Web sayfasındaki detaylarda, müşteriler yarı yapılmış makine edindiklerinden ve daha sonra bu bilgisayarın yapımını, kendilerine verilen kılavuza bakarak tamamladıklarından ve bu nedenle müşteriye göndermeden önce özelleştirilmiş bilgisayarın yapımını tamamlamak için OCZ'nin birilerine ödeme yapma zorunluluğunu da ortadan kalktığından, standart toplam maliyetten daha düşük bir maliyetle bu bilgisayarlara sahip olunabildiği yazıyor.

"Kendin yap" dizüstü bilgisayarların Intel işlemcilere ve ATI grafik kartına sahip olacağı OCZ tarafından duyurulsa da diğer sürümlerinin de mevcut olduğu açıklandı.