NVIDIA'dan notebook sahiplerini sevindirecek haber!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
29.04.2010

Nvidia, masaüstü ve notebook GPU sürücülerini eş güdümlü hâle getiriyor ve tüm Notebook driverlarını tek paket halinde birleştiriyor.

NVIDIA dan notebook sahiplerini sevindirecek haber!

Bugüne kadar hem Ati hem de Nvidia mobil grafik sürücülerini daha sık çıkartmak için planlar hazırladı. Eskiden Notebook kullanıcıları ekran kartı driver güncellemeleri konusunda notebook OEM'lerin insafına kalmışlardı ve OEM'ler de her zaman GPU üretcilerinin arkasında kalıyordu. Yani masaüstü bilgisayar kullanıcıları pek çok performans güncellemesi edinebilirken notebook sahipleri üvey evlat muamelesi görüyordu.

Ancak Nvidis mobile GPU alanında büyük bir adım atarak masaüstü ve mobil GPU sürücülerini eşgüdümlü hâle getiriyor. Nvidia'nın Verde adlı GPU driverları masaüstü Geforce sürücülerinin tam karşılığı olacak. Bu adım sadece oyunlardaki performans artırımı açısından değil laptop kullanıcılarının daha önce yararlanamadıkları sürücü özelliklerini de kullanabilmeleri açısından oldukça önemli. Örneğin notebook sahipleri sürücüleri CUDA destekli aplikasyonları desteklemiyor diye bu uygulamalardan mahrum kalmayacaklar.

Verde sürücüleri sadece CUDA desteğinden ibaret değil tabii ki. Yeni çıkan sürücü ile Nvidia pek çok oyun için performans ve uyumluluk güncellemesi sağlıyor. Ayrıca Nvidia 3D görüntü desteği desteği getiriyor. Yeni 3D TV Play özelliği ile notebook sahipleri sistemlerini 3D televizyonlara bağlayabilecekler.

Bundan sonra notebook kullanıcıları, masaüstü pc sahipleriyle aynı anda aynı driver versiyonlarına ulaşabilecekler. Notebook ve PC paketleri ayrı ayrı olacak ama aynı tarihte aynı versiyon olarak indirilebilecek.