Nokia ve Yahoo güçlerini birleştiriyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
25.05.2010

Google'ın da Android ile girdiği cep telefonu pazarı giderek kızışıyor. Rekabetin giderek arttığı bu ortamda Yahoo ve Nokia e-posta ve harita servisleri için güçlerini birleştiriyorlar.

Nokia ve Yahoo güçlerini birleştiriyorNokia ve Yahoo e-mail, chat, harita servisleri için güçlerini birleştireceklerini açıkladılar. Nokia Ovi markası altında harita ve navigasyon araçları sunuyordu. Yahoo Maps artık Ovi destekli (powered by Ovi) olacak. Karşılığında Yahoo, Nokia'nın OVI Mail ve Ovi Chat için özel hizmet sağlayıcısı olacak ve bu hizmetler "powered by Yahoo" ibaresi ile sunulacak.

Üye giriş bölümünde Nokia ve Yahoo, Ovi kullanıcı kimliklerinin Yahoo hizmetlerinde kullanılması için çalışıyorlar ki hizmetlerin harita, e-mail ve chat başlıklarını kapsadığı tahmin ediliyor. Ovi kullanıcı kimliklerinin Flickr gibi diğer Yahoo hizmetlerinde de geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Bu ortaklık stratejik olarak oldukça mantıklı bir adım olmuş. Nokia her ne kadar dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olsa da yeni jenerasyon akıllı telefonlarda Google, Apple ve RIM gibi şirketlerin gerisinde kalıyor. Yahoo da online mail pazarında hatırı sayılır bir yere sahip. Nokia'nın harita ve navigasyona yaptığı yatırım ve Yahoo'nun chat ve e-mail kapasitesi göz önüne alınarak iki şirket de kendi servislerini geliştirmeye çalışmak yerine yerine birlikte çalışmayı tercih etmişler.