HP ve RIM, BlackBerry yazılımları üretmek için güçlerini birleştiriyor



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

BlackBerry'nin üreticisi Kanada merkezli RIM (Research In Motion) ve HP (Hewlett Packard), BlackBerry telefonlar için ortak iş yazılımı geliştirip satmak konusunda anlaştılar.

HP ve RIM, BlackBerry yazılımları üretmek için güçlerini birleştiriyorİki şirket yayınlanan ortak bildiride amaçlarının; hareket halindeyken çalışmaya devam etmek zorunda olan işadamlarına daha verimli çalışma imkanı sağlayacak bir yazılım geliştirmek olduğunu belirttiler.

HP daha önce BlackBerry için geliştirdiği CloudPrint yazılımıyla Blackberry kullanıcılarına web merkezli olarak belge, fotoğraf, e- posta ve web sayfalarının çıktısını alma imkanı tanımıştı. Yazılım sayesinde, BlackBerry internete bağlı olduğu sürece herhangi bir yazıcıdan çıktı alınabiliyor.

HP'nin, Blackberry Enterprise Server için geliştirdiği HP Operations Manager ise sistemin daha iyi şekilde kontrol edilebilmesini ve yönetilmesini sağlayacak.

HP, yeni web hizmeti ve sunucu yazılımını bugünlerde ABD'nin Orlando kentinde yapılmakta olan bir tekonoloji sempozyumunda sunacak.

Gerek HP gerekse RIM yazılımın tam anlamıyla ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda şimdilik bir açıklama yapmazken, uygulamanın BlackBerry Enterprise Server 5.0 ile birlikte kullanılabileceği biliniyor.