Microsoft, HP Touchsmart'ın çoklu dokunuş teknolojisine yatırım yaptı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, çoklu dokunuş teknoloji geliştiricisi olan N-trig'e 24 milyon dolar yatırımda bulunarak N-trig'e yatırım yapan şirketlerin arasına katılmış oldu.

İsrailli şirkete yatırım yapan diğer yatırımcıların arasında Aurum Ventures, Challenger, Canaan Partners ve Evergreen Partners bulunuyor. N-trig'in DuoSense ürünüyle donatılmış bir bilgisayar, bir kullanıcının parmağıyla veya bir kalemle girdiği verileri kabul edebiliyor. Bu ürün, ayrıca çoklu dokunuşu desteklediğinden, aynı anda birçok parmakla girilen girdileri de algılayabiliyor. Örneğin, ekrandaki bir resmin iki yanından tutup parmaklarınızı birbirine yaklaştırdığınızda ekrandaki boyutunu küçültebiliyorsunuz. N-trig'in teknolojisi, Dell Latitude XT ve HP Touchsmart tx2'de kullanılıyor.

Microsoft'un bu yıl içerisinde çıkaracağı Windows 7 işletim sistemi, çoklu dokunuşu destekliyor. DuoSense teknolojisi ile donatılmış Windows 7 yüklü bilgisayarlar, farklı bir bilgisayar deneyimi sunmakta yardımcı olacak.

N-trig, bu yatırımı yeni teknolojiler geliştirilmesinde ve yeni uygulamaların yaratılmasının desteklenmesinde kullanmayı planlıyor. Microsoft, dokunuş özelliklerini bir süredir Surface isimli masaüstü bilgisayarında kullanıyor. Fakat bu cihaz, hareketleri monitörün arkasındaki bir kamerayı kullanarak takip ediyor. DuoSense teknolojisinde ise, dokunmaya duyarlı ince bir sensör, bir LCD'nin önüne yerleştiriliyor.

Surface

Bill Gates, son yıllarda zamanının çoğunu yardımsever kuruluşlarda geçiriyor ve genellikle de insanların bilgisayarlarla etkileşimlerini çok daha doğal hale getirecek, önemli yeniliklerin geliştirilmesini uman hayallerinden bahsediyordu. Microsoft, N-trig'e yaptığı bu yatırımla, Bill Gates'in son yıllardaki bu hayalini de gerçekleştirecek.