iPhone için En İyi Çoklu Görev Uygulamaları



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
29.04.2010

iPhone çoklu görev uygulamalarında oldukça zayıf bir aygıt. Fakat bu yeni uygulamalar ve yeni nesil işletim sistemi ile sorunsuz bir çoklu görev keyfi yaşayacaksınız.

iPhone için En İyi Çoklu Görev Uygulamaları

iPad'in tanıtımı ile birlikte iPhone ve iPod Touchlar için geliştirilen yeni işletim sistemi Nisan ayında Apple'ı oldukça meşgul etti. Aynı zamanda bu yeni işletim sisteminin yaz aylarında iPad'e de entegre edilmesi bekleniyor. Yeni işletim sisteminin en büyük artısı ise tabii ki çoklu görev üzerindeki geliştirmeler. Kullanıcılar Facebook ya da Twitter uygulamalarında fazla sorun yaşamasada bu uygulamalar tam da ihtiyacınız olanı yapacak.

Radyo

Çoklu görevin belki de en çok işe yarayacağı alan müzik dinlerken oyun oynamak ya da Safari'de gezinirken iBook'ta kitap okumak. Müzik konusunda en iyi ve ücretsiz çözüm Pandora Radio ve aynı şekilde ücretsiz olan Last.FM. Uygulamaları.

İletişim

Geçtiğimiz sene anlık ileti için tam gaz ilerleyen Trillian (4.99 dolar) iPhone'un kendi ücretsiz uygulamasıyla biraz sarsılmış durumda. Artık kullanıcılar ücretsiz olan Nimbuzz'ı tercih ediyor. Yahoo!, AIM, Facebook, MySpace, Google Talk ve Skype desteğiyle de göz dolduruyor. En önemli özelliği ise kullanıcılar radyo dinlerken isterlerse mesajlarına bakabilecek, sosyal ağlardaki güncellemeleri takip edebilecek hatta VoIP Skype sayesinde ücretsiz görüşmeler yapabilecekler.

Konum

Foursquare, Gowalla, Whrrl 3 gibi ücretsiz uygulamaları çoklu görev olarak kullanabilir ve kendi ağınızda bulunan arkadaşlarınızın ne yaptığını, nerede olduklarını görebilirsiniz.

Spor

Spor fanatikleri için ideal iki çözüm bulunmakta. Eğer sadece skorları ve son gelişmeleri takip ediyorsanız ücretsiz olarak ESPN ScoreCenter, Sportacular Pro (1.99 dolar) kullanabilirsiniz. Tüm bu uygulamalarda çoklu görevi destekler.

Navigasyon

Çoklu görevi destekleyen ve en ideal iPhone navigasyon uygulamalarının başında TomTom (59.99 dolar) geliyor. Bunun yanı sıra MotionX GPS Drive (99 Cent) veya iMapMyRide+ (4.99 dolar) uygulamalarıda işinizi görecek ve keyifle çoklu görev kullanabilmenizi sağlayacaktır.