LinkedIn şirket sosyal ağ hizmeti için yatırım alıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İşletme sosyal ağı sitesi LinkedIn, stratejik yatırımcılardan 13.5 milyon sterlinlik yatırım aldı.

LinkedIn ŞirketLinkedInd, işletme yazılımları tedarikçilerinin yatırım kolu olan Goldman Sachs, McGraw-Hill Companies ve SAP Ventures şirketlerinden yatırım aldı. Neticede, toplam tutar anlamında da Bessemer Venture Ortaklığı'ndan daha fazla yatırım aldı.

Bu yatırım dalgası, Haziran ayında LinkedIn'in aldığı 31 milyon sterlinlik yatırım kalemiyle başladı. LinkedIn CEO'su Dan Nye alınan yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada; "Bu yatırımları, LinkedIn platformuyla değer yaratma ve sektörleri dönüştürme potansiyelini gören, işletme yazılımı geliştiricileri, yatırım bankacıları ve işletme enformasyonu tarafından aldık. Bu önde gelen kuruluşlar, LinkedIn'in geniş ve devamlı bir değere sahip bir ağ kurduğunu anlıyor." dedi.

Firmadan yapılan açıklamada ayrıca, 30 milyonun üzerinde profesyonelin, işletme problemlerini çözmek, profesyonel ilişkilerini yönetmek ve profesyonel kimliklerini çevrimiçi olarak korumak için LinkedIn kullandığı söylendi.

Standart LinkedIn hesaplarının ücretsiz olmasına rağmen şirket, reklamlardan, premium kullanıcılardan, şirket çözümlerinden ve iş listelerinden para kazanıyor. LinkedIn son dönemde "LinkedIn Anketleri" ile yeni bir kazanç sağlama çizgisi ekledi.

"SAP Ventures, dünyanın en önde gelen İnternet şirketlerinden biriyle ortaklık kuracak olmalarından dolayı çok heyecanlı." diyor SAP Ventures ortaklarından Doug Higgings, "Bu yatırımı yaptık çünkü Web 2.0 teknolojileri şirketlere özenli bir şekilde uygulandığında, küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler için önemli oranlarda verimlilik artışları sağlayacaktır."