Microsoft, Live Mesh adındaki veri paylaşım ağını kullanıma açtı



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, Live Meshcloud veri paylaşımı hizmetini Windows Live ID (msn,live,hotmail) hesabı olanların kullanımına açtı.


Microsoft, Live Mesh veri paylaşım ağını kullanıma açtıBaşlangıç olarak yalnızca davet edilen kullanıcılara açık olan bu yeni servis kullanıcıların farklı konumlarda bulunan çeşitli makineler üzerinde depolanan fotoğraf, belge, video vb. verilere hızlı bir şekilde erişmelerine olanak sağlıyor.


Live Mesh, dosyaları bilgisayarlar, telefonlar ve diğer aygıtlar üzerinden senkronize ederek interneti bir veri hub'ı olarak kullanıyor.


Servis şuan yalnızca Windows istemcilerini destekliyor, fakat gelecekte Mac sistemleri ve diğer platformlar da desteklenecek.


Şuan için yalnızca ABD kullanıcıları Windows Live ID'leri ile www.mesh.com adresinden giriş yaparak bu servisten yararlanabiliyor.


Microsoft diğer ülke kullanıcılarının sistemlerinin bölge ayarlarını değiştirerek servise giriş yapabileceklerini açıkladı. Ancak Microsoft bu seçeneği kullanan kullanıcıların makinelerindeki diğer uygulamalar ile sorun yaşayabileceği konusunda da uyarı bulundu.