Kaspersky Lab: "Mac OS'da virüs kapar"



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
09.11.2009

McAfee ve Open Door Networks'un ardından Kaspersky Lab'de Mac için ürettiği ilk anti- virüs programını kullanıcılara sundu.

Kaspersky Mac için güvenlik yazılımı ürettiMac bilgisayar sahiplerinin %85'inin aynı zamanda bir de Windows tabanlı bilgisayar sahibi olduğunu belirten Kaspersk Lab yetkilileri, Kaspersky Anti-Virus for Mac'in en önemli amacının; Windows bilgisayarlardan e- posta, dosya paylaşımı ve diğer paylaşım aktiviteleriyle Mac işletim sistemine geçmesi muhtemel zararlı yazılımları önlemek olduğunu ifade ettiler.

Kasperky Lab aynı zamanda Mac'in giderek büyüyen piyasa payının bu işletim sistemine sahip bilgisayarları potansiyel birer hedef haline getirdiğine dikkat çekiyor.

Mac için hazırlanan anti- virüs programı; e- posta eklentileri ve web indirmeleri de dahil olmak üzere tüm sistemi gerçek zamanlı olarak tarayarak zararlı yazılımları temizleyecek. Program isteğe bağlı tarama yapmadığı durumlarda CPU kaynaklarının sadece %1'ini kullanıyor.

Mac OS X 10.4.11 veya üstü işletim sistemi ve Intel işlemci gerektiren Kaspersky Anti-Virus for Mac'in 1 yıllık lisanslı kullanım bedeli 59.95 USD olarak belirlendi. Programın 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü ise buraya tıklayarak indirebilirsiniz.