İnternet hızı 1000 katına mı çıkıyor ?



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
30.06.2010

Yeni geliştirilen Ağ mimarisi ile internet hızınız 100 katına çıkıyor

İnternet hızı 1000 katına mı çıkıyor ?MIT'de bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni bir ağ topolojisi tanıtıldı. Geliştirilen teknoloji ile şu anda varolan hızın 100 veya 1000 katına çıkması muhtemel görünüyor.

Normalde sinyallerin hafızada tutulabilmesi için optik sinyaller elektrik sinyallerini çevrildirdi. Bu sihirli konseptinde arkasında tam olarak bu kavram var. Arık sinyallerin hafızada tutulabilmesi için elektrik sinyallerine çevrilmesine gerek yok. Çoklu optik sinyal özelliği sayesinde benzer işlemleri çok daha hızlı yaparak ekstra sinyal alışverişi sağlıyor ve hafızada da tutulabiliyor. Bu şekilde internetin de hızlanması sağlanıyor.

20 yıldır araştırması süren ve "flow switching" adını verdikleri bu sistem, geleceğin internet teknolojisini oluşturuyor. Şu anki internet bağlantısını göz önüne alırsak yaklaşık olarak 100 ile 1000 kat hızlanabileceği ön görülüyor. Çok ciddi bir alt yapı çalışması da istemeyen "flow switching" için özel bir router almanız yeterli olacaktır. Bu durum biraz masraflı olabilir tabii ki...