Intel Core i7 çipi geldi - Evet, çok hızlı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Intel'in Core i7 işlemcisi, ilk olarak hızlı masaüstü oyun bilgisayarlarında bulunacak. İncelemelerde Core i7'nin Core 2 işlemcisinin yapısına hız anlamında bir üstünlük sağladığı doğrulandı.

Intel Core i7İlk kapsamlı incelemeler Pazartesi günü sitelerde yer aldı ve Intel'in Nehalem çip yapısının, şirketin şu anda sunduğu her şeyden çok büyük bir şekilde üstün olduğuyla ilgili, geride hiçbir şüphe bırakmadı.

İncelemeler, Intel'in DX58SO Extreme adlı ana katıyla birlikte kullanılan Core i7-965 Extreme sürümünü konu alıyordu.

Corei7 işlemcilerinin 2.66GHz (Core i7-920) ve 3.20GHz (Core i7-965) sürümleriyle birlikte bu ayın sonunda çıkması bekleniyor. Bu işlemcilerin fiyatlarının kabaca 285 dolar ile 1000 dolar arasında değişeceği bildirildi.

Dell, Pazartesi günü, yeni Core i7 Intel işlemci teknolojisine sahip dört masaüstü bilgisayarın piyasaya çıkmasını beklediklerini söyledi. Bu masaüstü bilgisayarlar, birlikte kullanılan teknolojiye bağlı olarak 949 dolardan başlayan ve artan fiyatlara sahip olacak. Bu masaüstü bilgisayarların piyasaya çıkış tarihinin, Intel'in Corei7'yi piyasaya çıkaracağı resmi tarihe denk getirileceği açıklandı.

Gateway ve Hewlett-Packard gibi diğer bilgisayar üreticilerinin de bu teknolojiyle paralel olarak kendi bilgisayarlarını piyasaya çıkarmaları bekleniyor.

Peki, Nehalem/Core i7 tam olarak ne? Core i7 teknolojisinde, yapısında 2 ila 8 çekirdek arasında değişen işlemci çekirdeği, çipler arası daha hızlı iletişim (Intel bu teknolojiyi Quick Path olarak adlandırıyor), güç gereksinimlerine uyması için performansı daha iyi ayarlama ve çok daha yüksek bir entegrasyon düzeyi (işlemci çekirdeğine doğrudan daha fazla mantık yerleştirilecek) bulunuyor.

Diğer dikkat çekici özellikleri arasında, daha ölçeklendirilebilir bir bellek (her işlemci, kendisine ayrılmış bir belleğe sahip olacak), aynı anda daha çok işlem yapma becerisi ve verimliliği arttırmak için SSE 4.2 adlı yeni komutlar bulunuyor.

Peki, i7 sistemlerini ilk olarak kim satın alacak? İlk başta, temel bilgisayar kullanıcılarının Core i7'yi satın alacağını düşünmüyoruz, en azından ana kart fiyatları düşene kadar. Kısa dönemde, oyun meraklılarına ve dijital ortamkullanıcılarına yararlar sağlayacaktır. Ama ilk sistemler, oyunlara yönelik olacak.

Şu anda piyasanın en iyisi olan 999 dolarlık Core i7-965 Extreme çipini denedik ve bu çipin piyasayadaki gerçekten en hızlı işlemci olduğunu gördük. i7 belirleyici, en yüksek kalitedeki masaüstü işlemcilerinde uygulanacak. En yüksek kalitedeki bu işlemciler için Extreme Sürüm adlı ayrı bir siyah logo olacak. Her işlemcinin model numarası da birbirinden farklı olacak.