Firefox Minefield, Firefox 3'ten çok daha hızlı...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Minefield adındaki yeni, süper hızlı İnternet tarayıcısını denediniz mi? Peki bu hızlı internet tarayıcısının kodunun yazarının Mozilla olduğunu biliyor musunuz?

Evet, yanlış duymadınız Firefox internet tarayıcısının üreticisi Mozilla. Minefield, aslına bakarsanız, Firefox'un geleceği; Minefield, Firefox'un bir alfa versiyonu.

MinefieldMinefiled ile biraz zaman geçirdikten sonra bir şeyden emin olabilirsiniz: Firefox gelecekte çok hızlı olacak. Hem de yıldırım kadar hızlı. Peki, ne kadar hızlı olabilir? Minefiled'in gezegenin en hızlı javascript motoruna sahip olduğunu ve böylece Google'ın Chrome'una toz yutturduğunu söyleyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Yaptığımız denemelerde bu yargının doğru olduğunu gözlerimizle gördük. Ars Technica ise Minefield'in Chrome'dan yüzde 10 daha hızlı olduğunu iddia etti.

Minefield'in Mac OS X, Linux ve Windows platformlarında kullanılmak üzere çıkan son çıkan sürümünü indirebilirsiniz, fakat şunu da aklınızdan çıkarmayın; program henüz alfa aşamasında. İnternette hızlı gezinirken kararlılık ile ilgili bazı sorunlar yaşayabilirsiniz; bu yüzden Minefield size göre olmayabilir. Minefield, bazı popüler Firefox eklentilerini desteklemiyor fakat hızlı bir şekilde geliştirilen bir proje olmasına rağmen ilgi çekici bir şekilde yüksek bir eklenti desteği oranına sahip.

Kendinizi cesur mu hissediyorsunuz? Ya da yalnızca tarayıcınızın çok yavaş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Öyleyse Minefiled'i deneyin. Program tamamen farklı bir kuruluma sahip, bu yüzden mevcut Firefox kurulumunuzu etkilemiyor. Zincirlerinizden başka kaybedecek bir şeyiniz yok.