Hacker'lar klavyele tuş vuruşlarını izliyorlar...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bilgisayar suçluları, çok yakın bir zamanda, belli tuşlara basıldığında klavyelerden yayılan elektromanyetik sinyalleri dinleyebilir ve bu sinyalleri yakalayabilirler.

Keyloggingİsviçreli araştırmacılar, klavye tuşları tarafından oluşturulan sinyalleri bir süredir analiz ediyorlar ve hangi karakterlerin basıldığını ortaya çıkarabiliyorlar. Bu araştırma, Lozan'da bulunan, Swiss Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL)'deki Güvenlik ve Kriptografi (Şifreleme) Laboratuarında gerçekleştirildi.

BBC'nin haberine göre, güvenlik araştırmacıları birçok bilgisayar klavyesinde çalışan dört farklı saldırı geliştirdiler.

Sonuç olarak, araştırma öğrencileri klavyelerin "hassas bilgileri göndermek için güvenli olmadıklarını" açıkladılar.

Bir saldırı, saldırının yapıldığı klavyeden 20 metre uzaklıkta başarılı oldu. Araştırmacılar "tuş vuruşlarını tam olarak ya da kısmen algılamak" için bir radyo anteni kullandılar.

Öğrenciler, bilgisayarlara bir USB girişi ya da bir PS/2 soketiyle bağlanan, birbirinden farklı 11 klavye modelini test ettiler. Bu saldırılar, dizüstü bilgisayarların yerleşik klavyelerinde de başarılı oldu.

Eğer bu araştırma, suç dünyasına taşınsaydı, bilgisayar suçluları, klavyeleri izleyerek ve buna ilave olarak, kullanıcılar tarafından, farkında olunmadan kötü amaçlı sitelerden indirilebilen keylog yazılımlarını kullanarak, bilgisayar korsanlığı için ekstra bir silah kazanmış olacaklardı.