Hacker'lar, Anti-kara para aklama sitesi Bobbear'a DOS saldırıları düzenliyorlar



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İnternet suçluları, kara para aklama ile mücadele eden internet sitesi Bobbear'a DOS (Denial Of Service - Hizmet Dışı Bırakma) saldırıları başlattılar.

Bobbear, dolandırıcı e-postalar ve hayali ticaret işlemleri üzerinden, masum internet kullanıcılarından para çalmak için çeteler tarafından kurulmuş web siteleriyle ilgili olarak, insanları bilinçlendirmek için kurulmuş bir web sitesidir.

Siber SuçSuç çeteleri tarafından gönderilen e-postalar genellikle, e-postayı alan kişilere, bir finans kuruluşu adına kendi hesaplarından para çekme ve yine bu kuruluş adına hesaplarına para yatırma işlemleri yapmayı kabul ettiklerinde yüksek kazançlar elde edeceklerini iddia ederler.

Web güvenlik firması Sophos'un sunduğu raporda, trojan bulaşmış binlerce bilgisayarlardan Bobbear'a, DDoS (Distributed Denial Of Service) saldırısı yapıldığı belirtildi.

Trojan bulaşmış binlerce bilgisayarın yer aldığı Botnet ağı tarafından, Bobbear web sitesi trafik bombardımanına tutularak, sitenin internetten ulaşılamaz hale gelmesine neden oluyordu ve yasal ziyaretçilerin siteye erişimlerini imkânsız hale getiriyordu.

Bobbear yöneticisi Bob Harrison, Sophos'a verdiği demeçte, "Pazar gecesinden dün sabah saat 8'e kadar yarım milyonun üzerinde saldırıya maruz kaldığını gördük. Bu Botnet gerçekten de çok büyük." dedi.

Sophos'un deneyimli teknoloji danışmanı Graham Cluley, "Böyle bir saldırı, internet toplumu için şüphesiz kötü bir haber. Çünkü bu saldırı, Bob tarafından e-posta dolandırıcılıklarıyla ilgili yılların birikimiyle edinilmiş ve arşivlenmiş, yüzlerce sayfa uyarıyı yayımlayan siteyi, çökertiyor."

Graham Culey, "İnternet suçlularının, interneti daha güvenli bir yer haline getirmek amacıyla gerçekten de pozitif şeyler yapmayı hedefleyen, gönüllü bir kuruluşa bu denli çirkin bir saldırı başlattığını görmek çok kötü. Bu durum aslında sahtekârların gerçekte ne kadar ahlaksız olduklarını gösteriyor." diyor ve "Bobbear'ın bu durumdan çıkaracağı tek teselli şudur; demek ki site internet dolandırıcılarına öyle büyük bir darbe vurmuş ki, bu sahtekârlar sitenin çalışamaması için bu denli yoğun saldırılar düzenlemeye kalkışıyorlar." sözleriyle yaptıkları işin birilerini rahatsız ettiğinin farkında olduğunu belirtiyor.