Hacker'lar UbiSoft'a Karşı



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
09.03.2010

UbiSoft'un dün karşı karşıya kaldığı sunucu sorununun nedeni belli oldu..

Dün UbiSoft'un DRM kimlik doğrulama sunucusu çökünce orijinal oyuna sahip olan oyun severlerin Assassin's Creed 2'yi oynayamadıklarından bahsetmiştik.

Hacker  lar UbiSoft  a Karşı

UbiSoft'un resmi Twitter sayfasında bu durumun nedeni açıklandı. UbiSoft, gönderdiği Twitter postları ile sorunun hacker saldırısından kaynaklandığını açıkladı. Durum ile ilgili ilk açıklamada ACII (Assassin's Creed 2) ve SH5 (Silent Hunter 5) oyunlarını oynayamayan herkesten özür dilendi ve sunucuların saldırıya uğradığı ve Fransa yerel saati ile 14:30 ila 21:00 saatleri arasında tam kapasite hizmet verilemediği belirtildi.

Bu açıklamanın üzerinden 1 saat geçtikten sonra gönderilen postda ise oyuncuların %95'inin bu sorundan etkilenmediği fakat oyunu açmaya çalışan az sayıda oyuncunun hizmet alınamıyor hataları aldıkları açıklandı.

Sorunun giderildiği düşünülüyordu fakat yaklaşık 12 saat önce gönderilen bir başka Twitter postu hala sorun yaşayan oyun severlerin olduğunu ortaya koydu. UbiSoft son postunda sunucularının yeniden saldırıya uğradığını ve bazı oyuncuların sisteme giriş yapmakta zorlandığını duyurdu.

Hacker'ların UbiSoft'a saldırılarının nedeni ve hacker'lar ve UbiSoft arasındaki çekişmeyi, yine UbiSoft'un resmi Twitter sayfasındaki bir post gözler önüne seriyor:

" Tüm çabalara rağmen ACII ve SH5'in kırılamadığını söylemekten mutluluk duyuyoruz. Bazı söylentiler var ancak hala geçerli bir kırılmış sürüm bulunmuyor."