Hacker 20 yıl hapse mahkum oldu



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
05.04.2010

Kredi kartı ödeme sistemlerini kıran Albert Gonzalez, 20 yıl hapse mahkum edildi.

On milyonlarca kredi ve banka kartı numarasının çalınmasından sorumlu bir hacker çetesine mensup olan Albert Gonzalez 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hacker 20 yıl hapse mahkum olduVisa, American Express, Hannaford Süpermarketler Zinciri ve 7-Eleven için kredi ve banka kartı işlemlerini kontrol eden Heartland Ödeme Sistemleri'nin bilgisayarlarına sızan çete üyeleri, çaldıkları bilgilerin bir kısmını kendileri para çekmek için kullanırken, büyük bir kısmını ise uluslararası korsan gruplarına satmışlardı.

Gonzalez suçları işlediği sırada daha önce işlediği başka bir suç yüzünden yargılanmayı bekliyordu. Daha önce Gizli Servisin bağlantıya geçtiği Gonzalez, onlar için muhbirlik yapmayı kabul etmiş. Ancak bu soruşturma sırasında elde edilen bilgileri karşı tarafa satmayı uygun bulmuş.

Karar konuşmasında hakkında yapılan bütün suçlamaları kabul eden Gonzalez, arka bahçelerine 1 milyon dolar gömdüğü anne ve babasından özür dilemeyi de ihmal etmedi. Hakkında açılan diğer davalardan iki ayrı 20 yıllık cezaya daha çarptırılan Gonzalez, savcılıkla yaptığı anlaşma sonucunda bütün cezalarını eş zamanlı olarak çekecek.