Hizmet dışı bırakma saldırıları suç olarak sayılıyor



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Hizmet Dışı Bırakma saldırıları (DoS), Bilgisayarı Kötüye Kullanma Hareketi'nin olaya el koyması sayesinde, artık suç olarak sayılacak.

hackOutlaw.com'un haberine göre bu değişikliklerin uygulanması için altı yıldır bekleniyordu. Bu değişiklikler bu güne kadar uygulanamamasının nedeni, bazı ifadelerin anti-siber suç araştırmacılarının, araştırmalarında kullanmak üzere kötü niyetli yazılım geliştirmeyi bırakmalarından duyulan endişeydi.

Outlaw.com, DoS saldırılarıyla başa çıkmak için, yapılan değişikliklerle DoS saldırılarının ceza gerektiren bir suça dönüştürüldüğünü söyledi. Orijinal kanunun kapsamı içinde yetki verilmeden bilgisayar materyallerine erişim ve bilgisayar materyallerinin yetki verilmeden değiştirilmesi hususu bulunuyordu.

Raporda, "Yetkisiz bir şekilde, bir bilgisayarın işletimine zarar verme niyetiyle yapılan her girişim ya da düşüncesizce zarar verme girişimi gibi eylemler de artık suç sayılıyor," dendi.

Bu suçlardan birini işleyenler, 10 yıl hapis ve beş yılın ilerisinde para cezasına çarptırılıyor. Yetkisiz bir şekilde bilgisayar materyallerine erişimin maksimum cezası, altı aylık hapis ile iki yıllık hapis cezası arasında değişiyor ve bu cezanın yanında ayrıca para cezası da uygulanıyor.

Outlaw.com'un haberinde, "Suç işlemede olası şekilde kullanılabilecek, ya da suçun (bir bilgisayar korsancılığı ya da yetkisiz bilgisayar materyali değiştirme ya da hizmet dışı bırakma saldırısı) işlenmesine yardımcı olabilecek, herhangi bir eylem yapmanın, sağlamanın ya da sağlamayı teklif etmenin de suç teşkil edeceği" belirtildi. Böyle bir suçun işlenmesi için olası şekilde kullanılabileceğine inanılan programın ya da verinin sağlanmasının da ayrıca bir suç olduğu vurgulanıyor. Bu gibi durumlardaki ceza ise, iki yıla kadar hapis cezası olarak belirlenmiş.