Google yöneticilerine İtalya'da video cezası



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
25.02.2010

Türkiye'de halen kapalı olmasıyla ilgili tartışmalar süredursun, İtalyan yargısı YouTube ile ilgili çok tartışılacak bir karara imza attı.

Google yöneticilerine İtalya  da video cezasıHer şey 2006 yılında Torino'da down sendromlu bir çocuğun okul arkadaşları tarafından dövülmesiyle başladı. Hasta arkadaşlarını dövmekle yetinmeyen çocuklar dayağı videoya çekerek o zaman henüz Google tarafından satın alınmamış olan YouTube'a yüklediler. Her ne kadar video bir süre sonra İtalyan polisinin talebiyle siteden kaldırılmış olsa da sürmekte olan kamu davası bugün sonuçlandı.

Dayak videosunun internete yüklenmesini özel hayatın gizliliğinin ihlali olarak yorumlayan İtalyan yargısı üç Google yöneticisine altışar ay hapis cezası verdi. Hakaret suçlamasıyla da yargılanan yöneticiler hakaret suçlamasından beraat ederlerken ihmal yüzünden aldıkları hapis cezaları ertelendi.

Yargılanan isimler arasında yer alan Google baş hukuk müşaviri David Drummond kararı tepkiyle karşılarken temyize gideceklerini belirtti.

İtalyan yargısının aldığı bu karar internet, hukuk, özel hayatın gizliliği ve ihmal konularındaki davalarda emsal sayılırsa kullanıcıların içerik sağladığı birçok web sitesi sahibi ve yöneticisi zor durumda kalabilir.

Kaynak: bbc.co.uk