Google Chrome OS televizyon gibi açılacak (Video)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
01.12.2009

Aylardır beklenen Google Chrome işletim sistemiyla ilgili son tanıtım Kaliforniya'da gerçekleştirildi.

Google Chrome OS televizyon gibi açılacak

Konferansta tanıtımı yapan Google mühendislik bölümü başkanı Matthew Papakipos ve ürün bölümü başkan yardımcısı Sundar Pichai'nin belirttiğine göre Google Chrome OS beklendiği gibi; hızlı, ücretsiz ve internet tabanlı olarak çalışacak.

Chrome OS'un arayüzü Chrome web tarayıcısından tanıdığımız arayüzle aynı olacak ve yeni işletim sistemi tamamiyle Bulut Programlama (Cloud Computing) mantığıyla çalışacak. Bu anlamda Chrome OS'un bugüne kadar geliştirilmiş en iddialı Bulut Programlama uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Bulut Programlama ile kullanıcılara ait tüm bilgi Google'a ait ana sunucularda depolanacak. Bu durum büyük boyutlu verilerin işletim sistemi içinde depolanmasını zorlaştırabilecek bir etkenmiş gibi gözüküyor.

Chrome'un bir televizyon gibi açılmasını hedeflediklerini belirten Sundar Pichai, OS'un açma düğmesine basıldıktan 7 saniye sonra aktif hale geleceğini söylüyor. Bunun yanında yeni işletim sisteminin kullanılabilmesi sadece satın alınan bilgisayarda önyüklü durumda bulunması halinde mümkün olabilecek. Chrome OS'un bildiğimiz işletim sistemleri gibi istenilen her bilgisayara yüklenemeyecek olması önemli bir farklılık olarak göze çarparken bunun uygulamada nasıl sonuçlar doğuracağını hep beraber göreceğiz.

Chrome OS daha önceden de duyurulduğu gibi sadece netbooklar ve tablet bilgisayarlar üzerinde çalışacak. Sistemin 2010 yılının dördüncü çeyreğinde kullanılıma sunulması planlanıyor.

Sunumla birlikte kamuya açılan Google Chrome OS kaynak kodlarını bu adresten indirebilirsiniz.

Google Chrome OS tanıtım videosu:


Google Chrome OS ile ilgili diğer haberler.