Connectify, Windows 7'nin gizli özelliğini ortaya çıkardı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
02.11.2009

Windows 7'de bulunan ama henüz tamamlanmamış özellik için Philadelphia merkezli şirket yazılım geliştirdi.

Connectify, Windows 7 nin gizli özelliğini ortaya çıkardıDaha çok askeri alanda kullanılmak üzere çalışmalar yapan Nomadio adlı şirket, Windows 7 yüklü bir dizüstü bilgisayarın çevresinde Wi- Fi ağa bağlanabilecek tüm cihazlara kablosuz bağlantı dağıtabilmesini sağlayan Connectify uygulamasının beta sürümünü kullanıcılara sundu.

Microsoft bünyesinde 2006'dan beri üzerinde çalışılan projenin yönü zamanla "sanallaştırma"ya kayarak Windows 7 ve sonraki işletim sistemlerinde kulanılmak üzere "Sanal Kablosuz Ağ" projesine dönüşmüş fakat henüz tamamlanmamıştı.

Bir yıl önce kamuoyuna duyurulan ve başlangıç seviye kodları yayınlanan proje, Nomadio şirketi CEO'su Alex Gizis'in dikkatini çektikten sonra Normadio bu konudaki çalışma kararı alarak bugün kullanıma sunulan yazılımı geliştirdi..

Windows 7 yüklü bir dizüstü bilgisayardaki bağlantıyı diğer bir dizüstü veya mobil cihaz için paylaşılabilir hale getiren Connectify aynı Wi- Fi kartı ile başka bir ağa bağlıyken de kullanılabiliyor.

Basın toplantısında deneme amacıyla Windows 7 yüklü dizüstü bilgisayarını kablosuz ağ merkezi olarak kulanıp iPhone cihazına bağlananan Gizis yazılımın 6 hafta içinde tam sürüm olarak kullanıma sunulacağını ve muhtemelen sınırlı özellikli bir ücretsiz ve tam özellikli ücretli bir versiyonu bulunacağını kaydetti.

WPA2- Kişisel (AES) şifreleme ile güvenliği sağlanan kablosuz bağlantıyı sadece Windows 7 yüklü bilgisayarlar yayabilirken; XP, Vista veya Mac işletim sistemlerinden herhangi birisiyle yüklü bilgisayar bağlantıyı alabiliyor.

Son olarak Connectify'a benzer bir özelliğin Mac OS X'te "Internet Sharing" özellik ayarlarında da bulunduğunu ekleyelim.

- Connectify Beta'yı indirmek için tıklayın.