Sosyal medyanın en yeni yüzü: Google Buzz



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
10.02.2010

Google'ın tüm diğer ürünleriyle birlikte ele geçirdiği piyasa hakimiyetini ve milyonlarca kullanıcıyı bir sosyal ağ üzerinde toplama girişiminin sonucu olarak kabul edilebilecek Google Buzz kullanımda...

Sosyal medyaya Google BuzzŞirketin yazılı açıklamasında Google Buzz'ın amacı; "Kullanıcılara, sosyal etkileşimlerini çevrimiçi ortamda düzenleme fırsatı sunmanın yanı sıra direkt olarak Gmail gelen kutusu ve seçilmiş mobil cihazlar üzerinden diyalog kurabilmenin yolunu açmak" olarak belirtiliyor.

Picasa, Google Reader, YouTube, Flickr, Blogspot, FriendFeed, Flickr ve Twitter hesaplarıyla entegre olabilen Google Buzz'un diğer sosyal web ortamlarıyla uyumluluğu için çalışmalar sürüyor.

Kimilerine göre Google'ın yeni bir Facebook yaratma çabası olan Google Buzz gelişmiş entegrasyon seçenekleri yanında diğer bazı ek özellikleriyle de Facebook gibi sosyal paylaşım ortamlarından ayrılıyor. Bunlardan birincisi; Buzz, e- posta ve Google Talk sohbet geçmişini de kullanarak mevcut sosyal kontakları sürdürmeyi kolaylaştırıyor. Kişisel güncelleştirmeleri herkese açma veya özel paylaşıma açma seçeneklerini devreye sokma işlemini basitleştirme iddiasındaki Buzz bu sayede; farklı gruplar veya arkadaşlarla paylaşıma geçmek için birden çok araç kullanma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor.

Gmail'in gelen kutusuyla tümleşik bir hizmet sunan Buzz, mevcut iletişimi sürdürmeyi kolaylaştırıyor. Buzz'un Google Maps ve diğer mobil uygulamalarla olan bütünlüğü ise önümüzdeki yıllarda önemini giderek artıracak Konum Bildirme unsurunu herkesin kullanabileceği bir kimliğe büründürüyor.

Google Buzz hizmetinden faydalanmak için eğer bir Gmail adresiniz var ise e- posta gelen kutusunun altında göreceğiniz Buzz seçeneği üzerinden ağa dahil olabilirsiniz. Gmail hesabı bulunmayanlar bu adresten bir Gmail hesabı edinebilirler.

Google Buzz ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki videoyu izleyerek veya Google Buzz web sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.