Gmail'in, Mobil 2.0'da kullanılacak sürümü çıktı



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, Gmail'in Nokia N95 ve BlackBerry gibi J2ME destekli telefonlarda kullanılacak olan sürümünü çıkardı.

Gmail Mobil 2 (J2ME)

Google tarafından yapılan açıklamaya göre popüler elektronik posta istemcisinin bu yeni sürümünün çıkarılmasındaki temel amaç, kullanıcılar için daha hızlı ve daha güvenli bir e-posta deneyimi sunmak. Google, yanıt vermeme gibi bir sorunla karşılaşılmayacak olan çevrimiçi (online) uygulamanın artık daha hızlı bir performans ve sorunsuz kaydırma çubuğu işlevine sahip olduğunu açıkladı. Birden çok Gmail hesabı olan kullanıcılar artık tüm hesaplarına erişebilmek için farklı uygulamalar kullanmak zorunda kalmayacaklar.

Mobil 2.0'da kullanılacak olan Gmail, birden çok elektronik posta taslağını telefona kaydedebilecek ve Q klavyeye sahip akıllı telefonlarda kısayol tuşlarının kullanımına olanak verecek. Kullanıcılar bu kısayol tuşları sayesinde yapılan işlemi geri almak için "z", yeni bir sohbete geçmek için "k" ve eski bir sohbete dönmek için "j" tuşlarına basabilecekler.

Ayrıca ilave bir özellik olarak, güncelleştirilmiş Mobil Gmail uygulaması kapsama alanı dışında olan kullanıcılar ile çevrimdışı (offline) kullanım desteği sunuyor. Böylece kullanıcılar sinyal alamadıkları halde yeni bir elektronik posta oluşturabilecek ve mevcut e-postalarını okuyabilecekler. Gitmekte olan postalar ise kullanıcı çevrimdışı olduğunda giden kutusuna kaydedilecek ve kapsama alanına girildiğinde otomatik olarak gönderilecekler.

Mobil 2.0'da kullanılmak üzere tasarlanmış olan Gmail, Google'ın mobil sayfası üzerinden indirilebilir.