iPhone, iPad ve iPod Touch için iOS 5 çıktı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
13.10.2011

Apple'ın iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında kullandığı iOS işletim sisteminin yeni sürümü çıktı.

iPhone, iPad ve iPod Touch için  iOS 5 çıktı!

Apple, iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları için pek çok yenilik barındıran iOS 5 işletim sistemini çıkardı. Apple'ın Mobil işletim sistemi iOS'un bu yeni sürümü çok sayıda yeni özellik ve geliştirme barındırıyor.

iOS 5 ile gelen en büyük yenilik bildirim sistemi. Apple, Google'ın Android işletim sisteminden aldığı ipuçlarıyla bildirim mantığını geliştirerek kullanıcılar için daha kullanılmış hale getirmiş.

Sosyal ağların mobil dünyaya kaynaşması iOS 5 ile devam ediyor. Artık Twitter ve iOS sistem düzeyinde entegre olmuş durumda. Twitter uygulamasını doğrudan ayarla panelinden gönderebiliyorsunuz ve Harita, Fotoğraf ve Safari gibi hazır uygulamaların içinden Twitter mesajı gönderebiliyorsunuz.

Apple ayrıca iMessage uygulamasını çıkardı. Bu mesaj uygulaması popüler Blackberry Messenger'a benziyor. Kullanıcılar e-posta adreslerini kullanarak birbirlerine MMS tarzı mesajlar gönderebiliyorlar. Grup mesaj uygulamaları yıllardır bu sistemi destekliyordu ama artık iOS işletim sistemine dahil edilmiş oldu.

Fotoğraf çekme ve fotoğrafları düzenleme de büyük bir yenilenme yaşamış. Artık kullanıcılar kamera düğmesine doğrudan kilit ekranından ulaşabiliyor ayrıca yeni fotoğraf düzenleme araçlarından faydalanabiliyor. Kesme, döndürme, kırmızı göz düzeltme gibi işlemleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Düzenlenen fotoğraflar kolayca tweet olarak gönderilebiliyor ya da mesaj, iMessages aracılığıyla paylaşılabiliyor.