Facebook gizlice cep telefonu geliştiriyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
20.09.2010

TechCrunch'ın haberine göre Facebook gizlice bir cep telefonu projesi üzerinde çalışıyor.

Facebook gizlice cep telefonu geliştiriyorMobil cihazlardaki rekabet günden güne artıyor, mobil dünyada yer almak büyük önem kazandı. İnternet şirketlerinden ilk olarak Google bu pazara el attı ve Nexus One telefonunu çıkararak hiç de fena olmayan satış rakamlarına ulaştı. Mobil işletim sistemi Android ile de çok başarılı oldu. Techcrunch'ın kimliği belirsiz kaynağına göre Google, Nexus One'ın çıktığı dönemde giderek popülerleşen iPhone ve Android platformlarının başarısı ile ilgilenmeye başladı. Mobil platformları için hazırlanan ve oldukça başarılı olan Facebook uygulamasının da yeterli olmadığı kanaatine vardı.

Bunun üzerine iki üst düzey Facebook yöneticisi Joe Hewitt ve Matthew Papakipos çoğu Facebook çalışanından bile gizli tutulan bir cep telefonunu projesi üzerinde çalışmaya başladılar.

Bu iki yöneticinin de yoğun bir işletim sistemi ve web tarayıcı deneyimi bulunuyor. Hewitt Firefox'un yaratılmasına yardımcı oldu ve Papakipos da Facebook'a geçmeden önce Google Chrome OS projesinin başındaydı. Henüz bu cep telefonu söylentisine dair somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak söylentilere göre kaçınılmaz olarak Facebook'la entegrasyona büyük önem verilecek ve mümkün olduğu kadar çok kişinin kullanabilmesi için fiyatı ucuz olacak.