Mozilla'dan konsept cep telefonu [Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
24.09.2010

Firefox'u geliştiren Mozilla konsept bir cep telefonu tasarımının tanıtımını yaptı.

Mozilla\ da konsept cep telefonu [video]Firefox, Thunderbird gibi yazılımların geliştiricisi olarak tanıdığımız Mozilla bu sefer konsept bir cep telefonu ile karşımızda.
Seabird adı verilen konsept çalışma, Mozilla Labs projesinden Billy May'in mobil cihazların geleceğine dair fikirlerini yansıtıyor. Geleceğe ışık tutan çalışma günümüzde insanların küçük cihazlarla yaşadığı sorunlara da yaratıcı çözümler sunuyor.

Seabird adı verilen tasarımda cep telefonuna iki tane küçük projektör konulmuş. Cihaz bir "dock"a (telefonun dik durmasını sağlayan yardımcı aparat) yerleştirildiğinde projektörlerden biri ekranı duvara yansıtırken, diğeri masaya sanal bir klavye yansıtıyor. Kullanıcı, cep telefonunun küçük ekran klavyesi yerine masaya yansıtılan normal bir klavye boyutundaki sanal klavyeyi kullanarak daha rahat yazabiliyor.

Cep telefonunun arkasına takılabilen bir bluetooth aparatı bulunuyor. Çıkartılabilen bluetooth aparatı kulağa takılarak da kullanılabiliyor. Ya da kullanıcılar ellerindeki bluetooth cihazı havada sallayarak ekrandaki fare imlecini kontrol edebiliyorlar.

Cep telefonunun yanında bulunan projektörler, dock olmadan da sanal klavyenin ikiye ayrılmış bir şekilde cep telefonun yan taraflarına yansıtılması için kullanılabiliyor.

8 megapiksel kamera, 3.5 mm jak girişi mini USB girişi gibi standart akıllı telefon bileşenleri Seabird'de bulunuyor. Kablosuz olarak şarj edilebilmesi öngörülüyor.

Android üzerine kurulan konsept telefonun biçimi oldukça farklı. Arkada bulunan çıkıntı cep telefonu tutularken projektörlerin kapanmasına engel oluyor. Tuhaf gözükse de kullanıcıların telefonu tutarken anteni kapatmalarına neden olan iPhone 4 tasarımından daha akıllıca olduğu kesin.

Mozilla bu telefonu hayata geçirme gibi bir planı olmadığını açıklasa da konsept çalışmadaki teknolojilerin bir kısmı zaten günümüzde mevcut diğerleri de geliştirilmekte bu yüzden gelecekte benzer telefonlar görmemiz gayet mümkün. Tabii böyle cep telefonları Türkiye'de her zamanki gibi oldukça pahalı olur.