Cep Telefonu Pazarı 2008'de Büyümeye Devam Etti...



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

ABI Araştırma kuruluşu tarafından yayınlanan yeni bir raporun ön görülerine göre yeni modellerin kullanıcılara sunulmasıyla, cep telefonu pazarı 2008 yılını satış rakamlarında yüksek bir büyüme oranıyla kapatacak.

ABI Araştırma yöneticisi Kevin Burden; "2008 yılı küresel cep telefonu pazarı hala iyi bir yıl olabilir. Geçmişe baktığımızda genellikle yılın ilk yarısında doyan piyasa, yılın ikinci yarısı gerileme göstermiştir. Fakat 2008 yılının ikinci yarısında kötüye giden ekonomik verilere rağmen; 'nin altında da olsa önceki yıllarda görülmemiş bir büyüme bekleniyor." dedi.

Smartphone Sıralama

Kevin Burden yaptığı açıklamada "Apple'ın 3G destekleyen iPhone'u ve yeni çıkan BlackBerry modelleri bu satışlardaki artışın öncülü konumuna gelecek ve muhtemelen diğer üreticilerin de benzer ürünlerle yanıt vermesi sonucu Pazar da kızışan rekabet ve pay kapma yarışı sonucu düşen fiyatlar tüketicilerin satın alma rakamlarını arttıracak" diyerek piyasada bir hareketlilik beklediğinden bahsetti. ABI'nin araştırmaları bu tip simgesel modellerin küresel boyutta kullanıcıların ilgisini çok çekeceği ve ellerindeki mevcut modelleri yenilemeye iteceğini söylüyor. Ayrıca son iki yılda değişen tasarım trendleri sonucu fazla özelliği basit bir tasarım ve arayüzde kullanıcılara sunmayı hedefleyen cep telefonlarının daha çok kullanıcının ilgisini çektiği belirtiliyor.