Çinli hackerların yeni hedefi Yahoo!



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
01.04.2010

Geçtiğimiz aylarda Googgle ve Çin Hükümetini karşı karşıya getiren olayların benzeriyle bu sefer Yahoo! kullanıcıları karşı karşıya.

Çinli hackerların yeni hedefi Yahoo!Çin üzerine çalışan üç yabancı gazeteci ve bir analistin kısa süre önce Yahoo e-posta hesaplarıyla ilgili sorunlar bildirmesi, Çinli hackerların çalışmalarını sadece Gmail üzerine yoğunlaştırmadığını ortaya çıkardı. Bu kişilerden ikisinin e-posta hesaplarının hacklenmeye çalıştığı Yahoo tarafından doğrulandı.

The Independent ve Irish Times için Çin muhabirliği yapan, Clifford Conan geçtiğimiz günlerde Yahoo hesabına girmeye çalışırken hesabıyla ilgili bir soru olduğuna dair bir uyarıyla karşılaştı. Yahoo'yla temasa geçen muhabir hesabına şüpheli giriş denemeleri yapıldığı bilgisini aldı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki ayrı gazeteci ise benzer uyarıları Ocak ve Şubat aylarında aldıklarını belirttiler. Çalışmalarını Çin üzerinde yoğunlaştıran bir mali analist ise Yahoo'nun hesabınına izinsiz giriş yapıldığını onayladığını açıkladı.

Şimdilik bu olayların daha büyük bir saldırının parçası olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Çin bağlantılı yabancıların özellikle hedef alınması birçok kurumda rahatsızlık uyandırıyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Ocak ayında Google, Gmail'de benzer sorunlarla karşılaşması üzerine Çin Hükümetine ağır ithamlarda bulunmuş, Süreç Google'ın Çin sitesini kapatması ve kendi üzerinden yapılan aramalardaki sansürü kaldırmasıyla son bulmuştu.