Yahoo Mail, özelleştirme araçlarına yükseltmeler ekledi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yahoo, Yahoo Mail için yeni özelleştirme özellikleri ve Flickr gibi üçüncü parti yazılımlarla doğrudan bütünleşme özelliği çıkardı.

Yahoo Mail UpdatedGelişmiş bir Yahoo araç çubuğu da yeni çıkarılan bu özelliklerin arasında bulunuyor. Bu araç çubuğu, önemli görevlere sürekli erişim olanağı tanıyor. Bunun yanında Yahoo, Yahoo Güncellemeleri ile Yahoo Music ve Yahoo TV arasındaki güncellemeleri sunarak, Yahoo ağı üzerinde, online bağlantı aktivitelerinin görünür hale gelmesini sağlıyor. Yahoo için çok daha kişisel bir ara yüz sunan My Yahoo, üçüncü parti uygulamalara bağlanabilme özelliğiyle geliştirildi.

Yahoo, Pazartesi günü San Francisco'daki bir basın toplantısında, çıkardığı bu yenilikleri tanıttı. Bu yeniliklerden birisini içeren Yahoo Mail "daha akıllı posta kutusu" nu kullanıcılarına sunuyor. Yahoo Mail'in başkan yardımcısı John Kremer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yahoo Mail'i internette önemli bir başlangıç noktası olarak görüyoruz. Çünkü Yahoo Mail'in dünya genelinde aylık 275 milyon kullanıcısı var" dedi.

Önümüzdeki aylarda kısıtlı olarak kullanıcılara sunulacak olan daha akıllı posta kutusu, mesajları, bilgileri ve kullanıcının en çok önem verdiği kişilerin güncel aktivitelerini gösteren yeni bir Hoş geldin Sayfası içeriyor. Güncellenmiş bir gelen kutusu ve klasör görünümü, kişisel bağlantılardan gelen mesajları filtreleyebiliyor. Kullanıcılar ayrıca, ilgili üçüncü parti uygulamalara anında erişim olanağı edinebilecekler.

Kremer, "Yahoo Mail'in gerçekten de sektörde oyunun kurallarını değiştirecek bir ilham kaynağı olacağına inanıyoruz," diyerek projeyi desteklerken Yahoo, Pazartesi günü açıkladığı özelliklerle yazılım geliştiricilerinin, yeni mail tabanında çalışan uygulamalar yaratmak için belgelere ve önerilere erişebileceklerini söyledi.

Üçüncü parti programları Yahoo Mail'e getirmek için, sınırlı bir beta testi programı başladı. Kullanıcılar bu üçüncü parti programlara Yahoo Mail ara yüzünden ulaşabilecekler. Bu ilk programların arasında, bir aile soy ağacı yaratmak için Family Journal (Aile Günlüğü); fotoğraf paylaşımı için Flickr; filmlerin gösteri zamanlarını paylaşmak için Flixster; fotoğrafları ve linkleri bir WordPress sitesine koymak için WordPress; e-posta'da kayıtlı fotoğrafları paylaşmak için Xoopit ve e-kartlar yollamak için Yahoo Greetings gibi uygulamalar bulunuyor.

Ayrıca Yahoo Updates'in Yahoo Mail ile bütünleşmesi de sağlanmış. Yeni Yahoo Araç Çubuğu, Yahoo'an ve diğer webtabanlı e-posta hizmetlerinden gelen yeni e-postaları kontrol ediyor, eBay'deki ürünleri takip ediyor ve yerel sinema gösterim saatlerini buluyor. Araç çubuğu ayrıca, kişisel bağlantılar tarafından yapılan güncellemelerle ilgili olarak kullanıcıları uyarma, arama önerileri, bir kullanıcının ziyaret ettiği siteleri gösterme ve arama sonuçlarını araç çubuğunda görüntüleme gibi özellikler sunuyor.

My Yahoo güncellemesiyle kullanıcılar, Yahoo Uygulama Platformu kullanılarak üçüncü parti yazılım geliştiricileri tarafından yaratılmış uygulamaları ekleyerek, kişisel başlangıç sayfalarını geliştirebiliyorlar. Bu uygulamalar, oyunlardan verimlilik araçlarına kadar birçok kategoride uygulamayı kapsıyor. Şirket ayrıca, üçüncü parti yazılım tasarlayıcılarının My Yahoo sayfalarına kendi görünümlerini kazandırmak ve bu görünümü başkalarıyla paylaşmak için bir My Yahoo Tema API (Uygulama Programlama Ara Yüzü) de sağlıyor.