Cepte 3. Boyut



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
06.04.2010

Sharp yeni ekran teknolojisiyle cep telefonlarında 3 boyutlu görüntü teknolojisinin kapılarını açıyor hem de 3D gözlüğe ihtiyaç olmadan.

Cepte 3. Boyut

Size bir iyi bir de kötü haberimiz var. İyi haber Sharp'ın yeni ekranları, 3D görüntüyü gözlüklere ihtiyaç duymadan parlak ve net bir şekilde sunuyor. Kötü haber sadece 3 inçlik (Bir köşeden diğerine 7.5 santim.) ekranda ve izleyicinin yüzünden 30 santim uzaklıkta bu görüntü sağlanabiliyor.

Sharp, cep telefonları için geliştirilen yeni sıvı kristal ekranlarını 3-D resim ve videolarla tanıttı. Artık üç boyut teknolojisi iyice hayatımıza girmeye başladı ama bu teknolojiden yararlanmak için ekstra bir de gözlüğe ihtiyaç duyulması 3D'inin daha çok kullanıcıya hitap etmesine engel oluyordu. Sharp'ın yeni ekranları gözlüğe ihtiyaç duymuyor çünkü gözlüğün yaptığını yapıyor ve her göze farklı imajlar gönderiyor. Sharp yöneticisi Yoshisuke Hasegawa bu teknolojinin ileride televizyonlara da uygulanabileceğini belirtiyor. Şu an için de sadece ekran ile izleyici arasındaki mesafe sabitken bu teknolojiden yaralanabilindiğini kabul ediyor.

Küçük 3D ekranlar cep telefonları ve mobil cihazlar düşünülerek tasarlanmış. Büyük ekran TV'lerdeki görüntünün küçültülmüş bir versiyonun sunuyor ama henüz sinemalardaki kadar 3-D etkisi yaratmıyorlar.
Sharp, renkli televizyonun siyah beyaz televizyonun yerini alması gibi üç boyutun iki boyutlu televizyonların yerini alacağını düşünüyor. Sharp, 3D LCD'lerin seri üretimine 2010'nun ilk yarısında başlıyor.