Asus'tan iPad'i Yıkma Planları!



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
06.02.2010

Asustek bilgisayar firması büyük bir planı gerçekleştirmenin hayalini kuruyor. Asustek kendi e-reader ve tablet bilgisayarları ile yılın ikinci yarısında Apple'ın iPad'i geçebileceklerine inanıyor.

Asus  tan iPad  i Yıkma Planları!

Şirketin dördüncü çeyrek yatırımcılar toplantısında konuşan Asustek CEO'su Jerry Shen "Şirket yönetim kurulu, tamamen yeni çıkacak tablet bilgisayarların içerik sağlayıcılarına yönlenmiş durumda" diyerek tablet bilgisayarların planları arasında önemli bir yer tuttuğundan bahsetti. Ayrıca şirketin ilk e-reader aygıtı olan Eee Book'un tanıtımından kısa süre sonra piyasalarda olacağını duyurdu. Henüz aygıt hakkında net bilgiler bulunmasa da kullanışlı ve güçlü bir aygıt olacağı gelen bilgiler arasında.

Bu yıl ki planların arasında smartbook projesi de yer alıyor. Netbook'ların bir nevi mini dizüstü bilgisayara dönüşmüş hali diyebiliriz. Fakat içinde akıllı telefonlarda bulunan mikro işlemci ve diğer bileşenler de kullanılacak. Tüm bunlarla birlikte netbook'lardan çok daha uzun bir pil ömrüne sahip olacak. Smartphone'un da bir aksilik olmazsa bu sene piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Asustek bu yılın ikinci yarısında mini dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve diğer aygıtlarında Google Chrome işletim sistemi kullanılmaya başlanacağını da açıkladı. Tayvan'ın bir numaralı şirketi Asustek'in yeni işletim sisteminin nasıl karşılanacağı ise herkeste büyük bir merak uyandırıyor.

Asustek yeni işletim sistemi ve yeni aygıtlarıyla Apple'ın iPad'ini yıkabilecek mi bilinmez. Fakat 2010'da Asustek ile Apple arasında geçecek teknoloji savaşı en çok kullanıcılarını sevindireceği kesin.