AOL, AOL Pictures ve Xdrive dosyalarının son durağını açıkladı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

AOL, foto-hosting hizmeti AOL Pictures, Bluestring ve çevrimiçi dosya depolama hizmeti Xdrive'ı durduruyor!

AOL XdriveXdrive'da saklanan her şey, 31 Aralık 2008'de kaybolacak. AOL Pictures'taki fotoğraflar, American Greetings'in PhotoWorks hizmetinde tercihe bağlı olarak yeni bir ev ediniyorlar. Ancak kullanıcıların resimlerini kurtarmak için, 30 Haziran 2009'dan önce yeni hizmete aktif olarak kaydolmaları gerekiyor.



Out
AOL PicturesHerkes için en iyi seçenek, AOL hizmetlerine bu yılın sonundan önce kaydolmak ve fotoğraflarını veya dosyalarını indirmek olarak gözüküyor. Her üç hizmette de yılın sonuna kadar yığınsal indirmeler yapılabilecek; arşivsel DVD'ler de bir ücret karşılığında indirilebilecek. Xdrive kullanıcıları, kendi işleri için başka çevrimiçi depolama şirketleri bulmak durumundalar.

In
PhotoworksKullanıcı dosyaları için, çevrimiçi tek varış noktasının PhotoWorks olarak seçilmesi kullanıcıları sınırlayacaktır. Flickr hizmetine iyilikte bulunmak için Yahoo, Yahoo Photos'u kapattığında kullanıcılara dilediklerinde sadece Flickr'a değil aynı zamanda Shutterfly veya Kodak Gallery'ye de resimlerini aktarabilme olanağı sundu. PhotoWorks, kötü bir fotoğraf sitesi değil fakat özellik anlamında en güncel hizmet değil ve American Greetings'in bir parçası olduğundan, hizmet yazdırılmış fotoğraf hediye öğeleri yaratılmasına eğilimli. Ancak, American Greetings'in Dijital Fotoğrafçılık Genel Müdürü Sally Bobcock, anlaşmayı çekici hale getirmek için "Müşterilere geçişleri için 50 ücretsiz yazdırma sunuyoruz ve tatillere yakın zamanlarda özel teklifler önerebiliriz." dedi.

Xdrive'ın ücretli hizmet kullanıcılarına, hizmet kendini 5 Kasım 2008'de durduracak olduğundan, 2009'un başında paraları eşit olarak geri iade edilecek.

Hizmetin durdurulmasıyla ilgili olarak AOL, "Bu hizmetler, yıllardır ürün portföyümüzün önemli bir bölümünü oluştursa da, AOL'nin Web tabanlı, reklam üzerine odaklanan şirket haline dönüşmesi, sunduğumuz ürünlere daha yakından bakmamıza neden oldu ve bu ana bilgisayardan sunulan ve abone ücretine dayanan hizmetlerin yönetiminin ve sürdürülmesinin, uzun dönemde kullanıcılarımızın ya da şirketimizin ilgisini çekmeyeceğine karar verdik." şeklinde bir açıklama yaptı.