5651 Reuters'da en çok okunan haberler arasına girdi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
19.01.2010

Türkiye'de devam etmekte olan internet yasakları dün ve bugün Reuters Haber Ajansı resmi web sitesinde en çok okunan beşinci haber oldu.

Penguen, 2008 Ekim

Türkiye'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Türkiye'deki internet yasaklarına dikkat çekti.

Teşkilatın basın özgürlüğünden sorumlu müdürü Milos Haraszti'nin şu an Türkiye'de uygulanmakta olan 5651 sayılı "internet yoluyla işlenen suçlar" kanununa ait kapsamın çok geniş olduğunu açıkladığı konuşmada bu durumun ifade özgürlüğünün önünde büyük bir engel olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği'ne aday bir ülkede aralarında YouTube, GeoCities gibi web sitelerinin de bulunduğu 3700 siteye getirilen yayın yasağının Türkiye'de basına uygulanan yasaklarla ilişkilendirerek değerlendiren Milos Haraszti'ya ait görüşlerin Reuters web sitesinde en çok okunan haberler arasına girmesi ise uluslararası kamuoyunun konuya olan ilgisini gösteriyor. Habere ait okur yorumlarına bakıldığında internet yasaklarının Türkiye'nin imajı konusunda ne kadar olumsuz bir etki yarattığını gözlemlemek de mümkün.

Görsel: Penguen, 2008, Ekim