3 boyutlu açık hava reklamlarına hazır olun



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
20.10.2009

3 boyutlu görüntüleri gözlüksüz izleyebilmek gün geçtikçe daha kolay bir hal alıyor. Görüntü şimdilik biraz "karlı" ama yükseltici olmadan da rahatlıkla izlenebiliyor.

Görüntü biraz karlı ama!

3 boyutlu görüntü teknolojisiyle ilgili son ürün bu alanda çok büyük yatırımlar yapan Sony tarafından Perşembe günü Tokyo'da düzenlenecek dijital ürünler fuarı Digital Contents Expo in Tokyo'da tanıtılacak.

27 cm uzunluğa ve 13 cm çapa sahip olan üreteç, silindir şeklindeki yapısı sayesinde bakıldığı tüm açılara 3 boyutlu görüntü verebilen yeni bir uygulama olarak teknoloji severlerin karşısına çıkacak.

Cihaz; kamuya açık alanlarda reklam gösterimi, bilgilendirme, evde fotoğraf ve her çeşit görüntüyü 3 boyutlu olarak görünteleyebilmek gibi çok geniş bir yelpazaye hitap edecek özellikleri taşıyor. Sony tarafından şu an prototip olduğu belirtilen bu yeni görüntü teknolojisi aracı henüz oldukça düşük çözünürlükte (96x128 piksel) görüntü üretebiliyor.

Sony daha önce yaptığı duyuruda 3 boyut teknolojisini önümüzdeki yıldan itibaren TV, bilgisayar ve PS'lere uyarlayacağını açıklamıştı.