Youtube'un Doğum Gününü Kutlamak Yasak Değil !



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
17.05.2010

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde yasağının 2.yıl dönümü olan YouTube, tüm dünyada ise 5.yaşını büyük bir neşeyle kutluyor.

Youtube un Doğum Gününü Kutlamak Yasak Değil !

Evet inanması zor ama YouTube'a ilk yükleme yapılalı ve izlemeye sunulalı tam 5 yıl oldu. YouTube insanların karşısına alışılmışın dışında farklı bir video paylaşım platformuyla çıktı. Kısa zamanda çok sevildi ve çok meşhur oldu. Şu anda ise mihenk taşlarını teker teker arkasında bırakan Youtube, günlük 2 milyar kişi tarafından görüntüleniyor.

Böyle bir projenin Türkiye'de yasaklı olması ise fazlasıyla düşünülmesi gereken bir durum. Bilgi ve paylaşım çağı olan günümüzde, insanların istedikleri her bilgiye ulaşabilmesi en büyük hakları. Eğer sorun çocuklarsa piyasada bulunan ebeveyn ve filtre programlarıyla çocukların girişi yasaklanabilir. Fakat yetişkinler ? Onlar için illa ki sansür mü gerekli ?

Daha bir çok cevapsız soru sorulabilir fakat yaşadığımız şartlarda hiçbir anlamı olmayacağı kesin. Yasaklı ülkeler arasında Brezilya, Endonezya, Ermenistan, Fas, Tayland, Pakistan, İran, BAE, Çin, Myanmar, Suudi Arabistan ve Suriye gibi ülkeler bulunuyor. Ülkemizde ise yasaklı olmasına rağmen en çok ziyaret edilen 5.internet sitesi olması çok manidar duruyor. Seni yasaklayan herkese rağmen geliştirdiğin bu büyük teknolojiyi hayatımıza sokmanın 5.yılı kutlu olsun.

YouTube hakkında ufak bilgiler;

  • Günde 2 milyar kullanıcıya ulaşıyor.
  • En çok ziyaret edilen siteler arasında 3.sırada.
  • 23 ülkede 24 farklı dilde yayınlanıyor.
  • İnsanlar gün içinde en az 15 dakikasını YouTube'a harcıyor.
  • Her dakika bir yükleme yapılıyor.
  • 45 milyon kişinin ana sayfası oluyor.
  • Kullanıcılarının %70'ini Amerika dışından alıyor.