Youtube'da oyun oynamak ister misiniz?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.12.2009

Google'ın sene başında aldığı ama yeni ortaya çıkan teknoloji patenti video sitelerinde oyun oynanmasını mümkün kılabilir.

Youtube da oyun oynamak ister misiniz?Dünyaca ünlü video izleme sitesi Youtube, Google'ın aldığı patent ile aynı zamanda interaktif oyunlar oynanacak bir site haline dönüşebilir. "Dijital video tabanlı interaktif oyunlar için web temelli sistem" başlıklı patent bu yılın başında Google tarafından alınmış ama ancak şimdi BNET su yüzüne çıkarmayı başarmış. Patentte bahsedilen sistemde video üzerine notlar yazılması (ki Youtube'da artık sıkça kullanılan bir özellik) mekanizmasıyla oyunlar oluşturulabileceği anlatılıyor. Patent belgesine bulunan özet:

"Var olan online videolara interaktif notlar ekleme sistemleri ve metotları bulunmaktadır. Grafiksel açıklama arayüzü video üzerine eklentiler yapılmasını sağlamaktadır. Eklemeler, yazı, link ya da durdurma gibi işlemlerle videonun görüşünü değiştirme ve/veya var olan videonun oynama biçimini dönüştürme şeklinde olabilir. Eklenti yapmak isteyen kullanıcının onaylanması çeşitli yollarla yapılabilir: URL'nin var olan bir liste ile, kullanıcı kimliğinin giriş listesiyle karşılaştırılması vb.Onaylanma sonucunda kullanıcı, tam ve kısmi gibi çeşitli ekleme yetkilerine sahip olur."

Youtube da zaten not ekleme seçeneği bulunuyor ama videonun yapısını değiştirme ya da linklendirme özellikleri bulunmuyor. Patentte anlatılan özellikler sayesinde cevaplarınıza göre videodan videoya geçecek ya da siz cevap verene kadar videoyu durduracak oyunlar oluşturulabilir. Ayrıca yeni reklam yöntemleri için de kullanılabilir. Sadece patente bakarak Google'ın tam olarak ne planladığını söylemek güç ama patentin interaktif oyunlara odaklı olması en önemli ipucu. Belki çok yakında Youtube tabanlı oyunlarla tanışabiliriz. Tabii yasaklı sitelerden Youtube'a erişim olmadığı için biz bu oyunları nasıl oynayabiliriz bilemiyoruz. Belki de biliyoruzdur ;)