XP ve Vista'ya Windows güncelleme onarımı geliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, bir diğer Windows Güncelleme yükseltmesi ile ilgili bir başka yükseltme çıkardı. Windows Güncelleme Ajanı 7.2.6001.788'in, kullanıcıların 80 ya da daha fazla sayıda güncelleme yüklemeye çalışmaları durumunda ortaya çıkan hatayı onarması bekleniyor.

Windows UpdateKonuyla ilgili olarak Windows Güncelleme ekibinin resmi sayfasından yapılan açıklamada "Önümüzdeki birkaç ay boyunca, Windows Güncelleme Ajanı için (istemci kodu) bir başka altyapı güncellemesi çıkaracağız. Bu güncelleme, kullanıcıların 80'den fazla güncellemeyi aynı anda yapabilmesini mümkün kılıyor." deniyor.

Microsoft, tarama performansını geliştirmek için tasarlanmış bir yükseltmeyi (upgrade) açıkladığında Windows Güncellemesi ile ilgili olarak da Temmuz ayında kullanıcılara yaklaşmakta olan bir güncellemeyi duyurmuştu. Windows Güncelleme (Windows Update) işlemi, hedef bilgisayarı taramayı ve yeni çıkarılan herhangi bir yamaya ihtiyacı olup olmadığına karar verme sürecini kapsıyor.

Geçen yıl kullanıcıların işletim sisteminin otomatik kurulum seçeneğini devre dışı bırakmalarından sonra Microsoft'un Windows Güncelleme istemcisini bile güncellediğinin ortaya çıkması bir hayli tartışma konusu olmuştu. Cuma günkü duyuru ve Temmuz ayında yapılan duyuru, bu durumla tamamıyla bir tezat oluşturuyor.

Microsoft'un o zamanki cevabı, daha önce bu konu üzerinde çalıştıkları ve ileride çıkacak olan güvenlik yamalarının alındığından emin olmak için, yazılımcının istemci kısmının güncellenmesi - kullanıcı ayarlarına bakılmaksızın - gerektiğinin anlaşıldığı yönündeydi.

Şirket, bu konu üzerinde geçtiğimiz yaz aylarında çalışmaya devam etti ve bu çalışma önümüzdeki aylarda da devam edecek; şu anki Windows Güncelleme (Windows Update) istemcisi otomatik olarak inecek ve yazılımın diğer yamaları ve hata onarımlarını kaldırıp kaldıramayacağına bakılmaksızın yeni güncellemeyi kuracak. Windows Güncelleme (Windows Update) istemcisinin kendi kendine güncelleme yapmasını önlemenin tek yolu, Windows Güncellemesi'ni "Kapalı" (Off) seçeneğine getirmek. Bu da Windows XP'de "Otomatik Güncellemeleri Kapat" (Turn off Automatic Updates) ve Vista'da "Güncellemeleri Hiç Kontrol Etme" (Never check for updates) seçeneklerini işaretleyerek mümkün.

Yeni Windows Güncelleme (Windows Update) istemcisi, Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 ve Server 2008 kullanan makinelere indirilecek ve kurulacak. Bu istemci, ayrıca manüel olarak Microsoft'un İnternet sayfasından da indirilebiliyor.