Google iPhone ses uygulaması artık hizmete hazır



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Ücretsiz Google Mobile App 0.3.142 Apple App Store'da.

Google, iPhone uygulamasına sesli bir arama yapma fonksiyonu ekledi.

Google Mobile App 0.3.142'ye bu haftadan itibaren Apple'ın App Store'undan ulaşabilir ve de ücretsiz bir şekilde iPhone'unuza internetten indirebilirsiniz.

Uygulamayı başlattıktan sonra, kullanıcının bir ton için beklemesi gerekiyor daha sonra iPhone'da normal bir şekilde konuşabiliyor.

iphone

Yavaş ve tane tane konuşulunca yüzde seksen gibi doğruluk elde edilen uygulama diğer konuşmayı algılayan gibi bazen kullanıcının söylediğinden tamamıyla farklı bir şey "duyabiliyor".

Aslında Google Mobile App'in App Store'a 14 Kasım Cuma günü konması gerekiyordu. O gün, Google, uygulamayı basına tanıttı ve kendi web sitesinde ve YouTube'da, sesli komutlarla internette arama yapabilmeyi mümkün kılan bu özelliği tanıtan bir video yayınladı. Fakat aniden günün ilerleyen zaman diliminde videoyu her iki siteden de kaldırdı.

Uygulamanın geçen hafta çıkarılmasının planlandığını gösteren diğer bir ipucu ise, App Store'un uygulamanın yayınlanacağı tarih olarak 14 Kasım'ı bildirmesiydi.

Yeni sürüm ayrıca, Google'ın Eylül ayı ortasında, cep telefonlarının internette arama yapma özelliklerini geliştirmesi için çıkardığı Bulunduğum Lokasyonla Ara (Search with My Location) özelliğini de içeriyor. iPhone'un yer bulma özelliklerini kullanan - yeni 3G modeli GPS kullanırken, ilk nesil iPhone, yakındaki bir baz istasyonuna dayanan daha kaba bir yer hesaplaması kullanıyordu - Google Mobile App, örneğin "Meksika Mutfağı" ile ilgili aramaları, kullanıcının yaşadığı alana yakın yerlerdeki "Meksika Mutfağı" olarak daraltabiliyor.